Fenomenální Parnasse chce přepsat historii a stát se trojitým šampionem. V cestě mu bude stát neporažený král welteru

Fenomenální Parnasse chce přepsat historii a stát se trojitým šampionem. V cestě mu bude stát neporažený král welteru Dvojitý šampion KSW Salahdine Parnasse | zdroj: Profimedia

Francouzský šampion pérové a lehké váhy KSW se pokusí uzmout třetí opasek v bitvě s podobně dominantním Adrianem Bartosińskim.

Polská organizace KSW se již tradičně chystá zakončit rok ve slezských Gliwicích, kam si pro zdejší halu s kapacitou přes 15 tisíc lidí v posledních letech většinou schovávali ty největší hvězdy. Pomyslný vrchol však letos proběhl již v červnu na megalomanském Koloseu 2 a na prosinec tak k dispozici nebude ani Mamed Khalidov nebo Mariusz Pudzianowski. Při vymýšlení hlavního lákadla na KSW 89 tedy musel být matchmaker Wojslaw Rysiewski tentokrát trochu kreativnější, výsledek by však měl stát za to.

Do hlavního zápasu večera vkročí majitelé šampionských opasků hned tří divizí, pérové a lehké v zastoupení Salahdine Parnasseho a welterové v osobě Adriana Bartosińského. Francouz se tak pokusí stát se trojitým šampionem, což se ve světě MMA ještě nikomu nepovedlo. Navíc by držel všechny tři tituly v jednu chvíli, čímž by se tento husarský kousek stal ještě obdivuhodnějším. Na druhé straně klece ale bude stát jeho doposud nejtěžší zkouška a Parnasse si po velmi dlouhé době vyzkouší roli předzápasového outsidera.

Dosud neporažený Bartosiński je přirozená welterová váha a v boji může mít bezpochyby převahu přes 10 kg, což je zvláště v těchto nižších divizích obrovské číslo. Navíc jde o komplexního bojovníka, který má nejen explozivní postoj, ale disponuje i velmi dobrým wrestlingem a celkově bojem na zemi. Je tak dost možné, že nedá Parnassovi prostor k jeho obvyklému profesorskému výkonu, k čemuž má rozhodně všechny potřebné zbraně.

Tento ohlášený zápas ale nemusí být pro všechny až taková výhra, zvláště do budoucna. Salahdinova výhra by znamenala praktické zablokování všech tří divizí, už teď nedočkavě čekají na svou šanci vyzyvatelé v lehké (Mircea) i welterové váze (Grzebyk). A přestože je Parnasse velmi aktivním bojovníkem, obhajovat ve třech váhovkách v rozumném časovém intervalu není příliš realistické. Samozřejmě může ale tento problém vyřešit jeho případný, a v poslední době často skloňovaný, odchod do prestižnější organizace, jako se to stalo v případě Roberta Soldiče.

Turnaj KSW 89 s hlavním zápasem Bartosiński vs. Parnasse se odbude 16. prosince v polských Gliwicích, které leží zhruba 50 km od českých hranic.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články