Hra o miliony pokračuje! PFL přinese poslední kolo play-off, představí se i neporažený Khabibův kamarád

Hra o miliony pokračuje! PFL přinese poslední kolo play-off, představí se i neporažený Khabibův kamarád Brendan Loughnane a jeho nebezpečné koleno. | zdroj: Profimedia

Osmice bojovníků se dnes v noci pobije o postup do vysněného finále PFL, kde bude ve hře více než 21 milionů korun.

Bojovníci americké organizace PFL budou mít dnes v noci poslední šanci zajistit si postup do finále a přiblížit se tak snové výhře milion dolarů (více než milion korun). Tentokrát se bude rozhodovat o finalistech v pérové a polotěžké váze. V hlavním zápase večera zkusí Angličan Brendan Loughnane zastavit neporaženého Movlida Khaibulaeva, který trénuje pod vedením samotného Khabiba Nurmagomedova.

Loughnane (21-3) byl před dvěma lety jen krůček od podpisu smlouvy s UFC. Když to nevyšlo, naskočil do PFL, kde zatím ve čtyřech utkáních nepoznal přemožitele. V prvním kole letošní sezóny se blýskl parádním KO, další vítězství přidal poté na body. I proto se zlobí, že je podle sázkových kanceláří oproti dagestánskému soupeři velký outsiderem.

Khaibulaev (17-0-1) v mnohém připomíná svého slavnějšího mentora Khabiba. V postoji sice nemá neoplývá učebnicovou technikou, dohání ji však svou agresivitou. Pro soupeře je navíc těžko čitelný. Za jeho specialitu by se dalo považovat naskočené koleno. S ním loni po pouhých 10 vteřinách poslal k zemi Damona Jacksona a postaral se o jedno z nejrychlejších a nejhezčích KO v dějinách PFL.

Zajímavé budou také semifinálové zápasy v polotěžké divizi. Úřadující šampion Emiliano Sordi (23-8-1) v minulé sezóně (odehrála se v roce 2019) ukončil před limitem všechny, kteří se mu připletli do cesty. Jeho letošní cesta k titulu ale zatím tak pohádková není, naposledy „jen“ remizoval. Jeho soupeřem bude Antonio Carlos Jr. (11-5-2), který dlouhá léta válčil v UFC, kde získal například Marvina Vettoriho či Erica Spicelyho. Po sérii tří porážek se však na začátku letos přesunul právě do PFL, kde zatím neprohrál.

I na druhé straně turnajového pavouka stojí veterán UFC. Cezar „Mutante“ Ferreira (14-9) přišel do PFL taktéž letos a hned dal o sobě rážně knockoutem za 37 vteřin.  Následně sice prohrál, ale díky bonusovým bodům za KO nakonec svého přemožitele stejně v tabulce přeskočil a postoupil do semifinále. V něm se utká s Norem Martinem Hamletem (7-2), který v základní části rovněž jednou zvítězil a jednou prohrál.

PFL 9 bude možné v našich končinách sledovat v noci ze dneška na zítřek od 0:30 na voyo.cz.

KOMPLETNÍ STARTOVKA:

Brendan Loughnane   vs.   Movlid Khaibulaev

Chris Wade   vs.   Bubba Jenkins

Antonio Carlos Jr.   vs.   Emiliano Sordi

Cezar Ferreira    vs.   Marthin Hamlet

Sheymon Moraes   vs.   Lazar Stojadinovic  

Chris Camozzi   vs.   Cory Hendricks

Anthony Dizy   vs.   Jesse Stirn

Jason Knight   vs.   Bobby Moffett

Alejandro Flores   vs.   Carl Deaton

Brandon Jenkins   vs.   Jacob Kilburn

Zdroje:  pflmma.com

Nejnovější články