Hrozivé zranění v MMA! Amatérský bojovník byl v kleci málem skalpován

Hrozivé zranění v MMA! Amatérský bojovník byl v kleci málem skalpován Hunter Boone se svým trenérem po ošetření. | zdroj: Getty Images

MMA je drsný sport a někdy může způsobit i velmi ošklivá zranění. Tentokrát se ale jednalo o velmi nešťastnou nehodu. Následující fotografie jsou opravdu jen pro otrlé.

Minulý víkend se v americké Oklahomě konal MMA turnaj amatérské organizace Mortal Combat League, na který nebude bojovník Hunter Boone pravděpodobně vzpomínat v tom nejlepším.

Ten se v kleci utkal s bojovníkem Jordanem Brownem, ale zápas neměl dlouhého trvání. Krátce po počátečním gongu totiž Brown natlačil Boonea na klec a strhl jej na podlahu. To by samo o sobě ještě nebylo nic hrozného, jenže Boone při takedownu zavadil o klec tak nešťastně, že si v podstatě skalpoval půlku hlavy. Hunterův trenér Jason Greer, který v danou chvíli koučoval svého svěřence, popsal, jak k hrozivému zranění došlo:

„Pár sekund po začátku zápasu, Hunter a jeho soupeř do sebe naběhli. Jeho soupeř jej držel za hlavu a když narazili na klec, Hunterova hlava práskla o dveře klece, což mělo za následek, že Hunter utrpěl 20centimetrovou ránu napříč jeho vlasy, od levé na pravou stranu a dolů k temenu, takže jej to v podstatě skalpovalo. Na chvíli jej ta rána knockoutovala, ale vědomí se mu vrátilo dříve, než dopadl na zem. Věděl, že právě dostal pořádnou ránu, která mohla ukončit zápas, a tak začal bojovat a snažil se zespodu o triangle. Bojoval proti všem předpokladům! V tu chvíli jsem neměl tušení, co se vůbec stalo. Potom rozhodčí zápas zastavil a okamžitě zavolal doktora,“ shrnul celou událost Hunterův trenér.

Hunter Boone scalp2 zdroj: Getty Images

Hunter Boone scalp4 zdroj: Getty Images

Mladý bojovník byl odvezen do nemocnice, kde jej lékaři ošetřili a podle všeho bude v pořádku. Na svůj zápas v kleci však bude mít památku na celý život v podobě pořádné jizvy přes celou hlavu.

Jak však k takovému zranění v kleci mohlo dojít? Podle Hunterových přátel za to mohla kovová část závory dveří, která nebyla řádně zabezpečená. Podle organizátorů byla ale klec v pořádku a když ji po nehodě kontrolovali, nenašli žádnou závadu. Turnaj tak po vyčištění klece znovu pokračoval dál a po turnaji se organizace MCL k celé nehodě vyjádřila:

"Při takedownu v blízkosti dveří naší klece došlo k velmi nešťastné události. Jak ke zranění došlo, se zatím nepodařilo zjistit a není ani jasné, co jej způsobilo. Poté, co byla klec od nehody vyčištěna, byla kompletně zkontrolována několika osobami z komise a byla shledána jako nezávadná pro pokračování. Nemáme odpověď na otázku, proč k tomuto zranění došlo, a je nám osoby, která toto zranění utrpěla, nesmírně líto.“

Hunter Boone scalp zdroj: Getty Images

Aby špatných zpráv pro Huntera Boonea nebylo málo, místo aby byl zápas vyhlášen jako „no contest“ (bez výsledku), bral jeho soupeř vítězství a Boone si tak připsal porážku. Nezbývá doufat, že se mladý bojovník brzy uzdraví, a že se mu v příštích zápasech bude dařit o něco lépe.

Zdroje:  mymmanews.com

Nejnovější články