I přestože dostal KO a byl v bezvědomí, boxer Simon Brown nepřestával rozdávat údery

I přestože dostal KO a byl v bezvědomí, boxer Simon Brown nepřestával rozdávat údery zdroj: Profimedia

Jedno z nejpodivnějších KO se událo před 25 lety v boxerském zápase mezi Simonem Brownem a Vincentem Pettwayem

Už je tomu téměř 25 let, co se Simon Brown velice tvrdě přesvědčil o tom, že karma je zdarma, když po sérii faulů dostal pořádné KO, které se zapsalo do historie. Vincent Pettway poslal Browna svým levým hákem boxovat do říše snů. A to doslova.

Tehdy 32 letý Simon Brown nebyl žádný začátečník, ale ostřílený boxer a v té době byl považován dokonce za jednoho z nejlepších boxerů na světě. Rodák z Jamajky, přezdívaný „Mantequilla“, byl několikanásobným bývalým šampionem ve welterové, superwelterové a lehké střední váze v organizacích WBC a IBF.

Do tohoto zápasu měl na svém kontě úctyhodných 43 vítězství a pouhé 3 porážky, přičemž do té doby nikdy neprohrál na KO.

Jeho soupeř, Američan Vincent Pettway,  byl o 2 roky mladší a v zápase obhajoval svůj titul šampiona v superwelterové váze organizace IBF. Ačkoliv byl sám šampionem, a měl podobné skóre jako Brown, 37 vítězství a 4 porážky, do zápasu rozhodně nenastupoval jako favorit.

Zápas byl velice atraktivní a oba borci měli své momenty. Brown byl však ten, který většinu času kontroloval ring a byl o něco více agresivnější. Atmosféra byla hodně výbušná a zápas se neobešel bez faulů a především Brown nebojoval příliš čistě. Svého soupeře trefil pod pás a následně jej vyboxoval z ringu. To se Pettwayovi samozřejmě nelíbilo a na oplátku mu dal několik úderů i po skončení kola.

Instantní karma zapůsobila v šestém kole, kdy Brown dal svému soupeři úmyslnou „hlavičku“. Jen několik okamžiků po tomto faulu totiž dostal Brown od Pettwaye krásný levý hák přímo na bradu.

Brown padl na zem jako pytel brambor a všem bylo jasné, že zápas skončil. Jen ne Brownovi. Ten sice pořád ležel na zemi v bezvědomí, ale jeho ruce boxovaly dál. Šlo vidět, jak do vzduchu zasazuje údery a v říši snů, kde se zrovna nacházel pravděpodobně pořád, pro něj zápas pořád pokračoval.

Vincent Pettway tak obhájil svůj šampionský titul a v podstatě ukončil úspěšnou kariéru Browna. Ten poté sice odboxoval dalších 11 zápasů, ale vyhrál z nich pouhé 4 a tak v roce 2000 definitivně pověsil rukavice na hřebík.

Na celý zápas se můžete podívat tady:

Zdroje:  Bloody Elbow , boxrec.com

Nejnovější články