„Inkvizitor“ po skvělém finiši vybojoval remízu, Šormové premiéra v KSW nevyšla

„Inkvizitor“ po skvělém finiši vybojoval remízu, Šormové premiéra v KSW nevyšla Miroslav "Inkvizitor" Brož nastupuje do oktagonu | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Z polského turnaje KSW 65 si Miroslav Brož s Magdalenou Šormovou výhru neodvezli, za své výkony se však rozhodně stydět nemusí.

Česká zástupkyně slámové váhy Magdalena Šormová nastoupila ke svému debutu v KSW (jenž měl na starost velice známý rozhodčí Marc Goddard) proti bývalé bodybuilderce Anitě Bekus a silový rozdíl byl opravdu znatelný. Polka naši bojovnici zhruba po minutě strhla na zem, kde ji po zbytek kola poměrně úspěšně kontrolovala, a ještě stačila rozdat několik opravdu nepříjemných úderů.

Prostřední část vyzněla lépe pro Šormovou, která už byla na wrestlerské schopnosti své protivnice trochu lépe připravena a při jejím dalším pokusu o takedown se vyvlékla a dostala se Bekus na záda. Tam se držela skoro tři minuty, ale k úspěšné submisi ani technickému knockoutu nakonec nedošlo. Před závěrečným gongem se duel ještě vrátil do postoje, ve kterém byla opět úspěšnější Šormová a díky několika dobře trefeným úderům si druhé kolo zajistila pro sebe.

V závěrečné rundě ale už bohužel opět dominovala Bekus, které se povedl další úspěšný strh a opět jsme sledovali především kontrolu na zemi. Šormová se sice před koncem pokusila o velice nadějně vypadající armbar, ale Polka se z něj jako zázrakem dokázala vykroutit, čímž definitivně rozhodla o svém těsném vítězství na body 29-28, 29-28, 29-28.

Miroslav „Inkvizitor“ Brož, který do zápasu v domluvené váze do 79,5 kilogramů nastupoval jako náhradník, byl v prvních dvou kolech v podobné situaci jako Šormová. S domácím borcem Adamem Niedzwiedzem zápolil především na zemi, kde se povětšinou spíše bránil. Poláka pokaždé pořádně ohrozil až v závěrečných sekundách, kdy mu v obou případech slušně natloukl, ale bodově se na něj nedotáhl.

Před závěrečnou části tak bylo téměř jasné, že Brož zvítězí pouze ukončením před časovým limitem. A k tomu měl několikrát velice blízko. Niedzwiedz ve třetím kole dostával od českého bojovníka nařezáno takovým způsobem, že se sotva držel na nohou a několikrát si raději lehl na podlahu, odkud ho zpátky do postoje donutil až pokyn rozhodčího.

Brož se snažil být neustále v pohybu a polského bojovníka měl několikrát doslova na lopatě, ale ukončit se mu ho nakonec nepodařilo. I tak si ale tímto parádním uragánem zajistil alespoň remízu (28-29, 28-28, 28-28), která je po vývoji v prvních dvou kolech skvělým výsledkem a je možné, že jsme „Inkvizitora“ neviděli v KSW naposledy.

Zdroje:  tisková zpráva - KSW

Nejnovější články