Japonec si spletl hlavu soupeře s kopacím míčem. Tohle KO je jen pro otrlé

Japonec si spletl hlavu soupeře s kopacím míčem. Tohle KO je jen pro otrlé Japonský bojovník nakopává svého brazilského soupeře tvrdým kopem do hlavy. | zdroj: Getty Images

Japonský bojovník Daiči Abe knockoutoval soupeře hned dvakrát. Ten může být rád, že se mu nic vážného nestalo.

Většina MMA organizací má v pravidlech striktní zákaz kopů na hlavu ležících soupeřů. V Asii se ale chtějí zřejmě co nejvíce přiblížit realitě a hned dvě největší organizace – RIZIN a ONE Championship taková kolena i kopy (tzv. soccer kicky) dovolují.

Toho využil domácí japonský bojovník Daiči Abe, který bojuje ve welterové váze Rizinu a o víkendu ukončil Brazilce Marcose Yoshio de Souzu touto drastickou technikou.

Abe v minulosti absolvoval 3 zápasy v UFC, ale následně zamířil zpět do Asie, kde se mu poslední dobou daří a ze 6 posledních duelů vyhrál 5. Jedná se o velice dobrého postojáře, který z 11 vítězství v kariéře ukončil na KO 7 soupeřů.

Oproti tomu Souza se spíše specializuje na boj na zemi. Podle toho taky zápas vypadal. Abe měl v postoji značnou převahu a ve druhém kole ukončil Brazilce tvrdým KO.

Ukončení bylo o to brutálnější, že Abe kopal v podstatě už do bezvládného těla. Souzovi dal totiž tvrdý pravý hák na čelist, kterým Brazilce poslal už v bezvědomí k zemi. Dříve než ale stihl rozhodčí zápas ukončit, nakopl japonský bojovník svého soka „penaltou“ do hlavy.

Chvíli trvalo než Souza dokázal po brutálním KO vstát. Naštěstí by neměl mít žádné trvalé následky, přesto se v 37 letech rozhodl, že už víckrát zápasit nebude a s bilancí 9 výher a 3 proher na T/KO raději pověsí rukavice na hřebík.

„Z konce své kariéry MMA bojovníka nejsem smutný, cítím se v klidu a jsem spokojený se vším, co jsem dokázal. Obětoval jsem se tělem i duší a věřím, že důležitější než cesta, po které jsem šel, bylo to, koho jsem měl po svém boku... Bavilo mě to a cítil jsem štěstí z toho, co jsem dělal, užíval si každý okamžik,“ napsal Brazilec na Instagram. Někteří jiní bojovníci by si z něj měli vzít příklad.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články