„Je těžké být šampionkou,“ svěřila se poražená Ilima-Lei Macfarlane, která předala žezlo Julianě Velasquez

„Je těžké být šampionkou,“ svěřila se poražená Ilima-Lei Macfarlane, která předala žezlo Julianě Velasquez zdroj: Profimedia

Bellator má novou šampionku muší váhy, kterou se stala neporažená Juliana Velasquez. Její soupeřka ale vzala prohru jako pravá šampionka.

Bellator 254 měl jako hlavní zápas večera dámský souboj o šampionský titul v muší váze, ve kterém se představila havajská šampionka Ilima-Lei Macfarlane, proti které nastoupila brazilská vyzyvatelka Juliana Velasquez.

Juliana Velasquez je zkušená judistka, která se jen těsně nedostala na olympijské hry v Riu. Rozhodla se proto dát se na cestu MMA, což se ukázalo jako dobrý krok. Za svou kariéru získala 10 výher a ani jednou neokusila porážku.

Ani šampionka Ilima-Lei Macfarlane nikdy nezažila prohru. Tato sympatická Havajanka je především skvělou grapplerkou a na kontě měla do včerejšího večera 11 výher.

První kolo začalo opatrně, o poznání větší Velasquez zaujala pozici v centru oktagonu a nutila Macfarlane obíhat zády ke zdi. Ta sice občas vyrazila do útoku, ale byl to spíše vynucený útok, který Velasquez dokázala kontrovat nebo se mu vyhnout. Druhé kolo už bylo více v dominanci Velasquez, která pokračovala v kontrole oktagonu a když se Macfarlane snažila o takedown, dokázala se Velasquez dostat do horní pozice a i když odtamtud neudělal větší škodu, zajistilo jí to výhru dalšího kola.

Ve třetím kole se Macfarlane odhodlala k větší aktivitě a snažila se dostat Velasquez na zem. Ani teď se jí to nepovedlo a navíc utrpěla tržnou ránu pod pravým obočím. Šampionka se snažila útočit z dálky, ale její útoky byly hodně viditelné a vystavovala se tak kontrům od Velasquez, která na konci kola ještě přidala tvrdé naskočené koleno. Znovu šlo kolo za brazilskou vyzyvatelkou.

Čtvrté kolo bylo podobné těm předchozím, ale na konci se Macfarlane přece jen podařilo dostat svoji soupeřku na zem a tam ji začala dávat krátké údery. Příliš velkou škodu sice neudělala, ale tohle kolo šlo konečně za americkou šampionkou. V pátém kole sice Velasquezová kontrolovala větší část boje na kleci, ale ukončit svoji soupeřku nedokázala. Zápas tak šel k bodovým rozhodčím a ti dali výhru jednomyslně Julianě Velasquez, která se tak stala novou šampionkou muší váhy v Bellatoru.

Její soupeřka, Ilima-Lei Macfarlane ale předvedla krásné sportovní gesto, když za ní přišla, objala jí a řekla, brazilské soupeřce, že bude skvělou šampionkou.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Ilima-Lei Macfarlane (@ilimanator)

„Je to jako zlatá medaile, kterou jsem nevyhrála v judu,“ řekla se slzami v očích nová šampionka Juliana Velasquez.

Po zápase Macfarlane přizanala, že z ní po ztrátě šampionského pásu spadla velká tíha.

Upřímně, tohle je dost zvláštním způsobem něco, co jsem vždycky cítila, že ve své kariéře potřebuju,“ řekla bývalá šampionka. „Nemůžete pořád jen vyhrávat a excelovat. Musíte někdy narazit. Jsem vlastně dost šťastná, že se to stalo. Ulevilo se mi, když vím, jaké to je prohrát.“

Ilima-Lei Macfarlane byla šampionkou v muší divizi Bellatoru přes 3 roky, ale po prohře jí očividně spadl velký balvan ze srdce:

„Tohle jsou slzy úlevy,“ pokračovala Macfarlane. „Je těžké být šampionkou. Je těžké to dělat tak dlouho. Jsem velmi šťastná za tuto zkušenost a za tento okamžik.“

Kéž by všichni sportovci uměli prohrávat tak dobře, jako tato sympatická havajská bojovnice.

Zdroje:  mmajunkie.com

Nejnovější články