Khabib se vrací k zápasení a utká se s Hollowayem, místo konání vás překvapí

Khabib se vrací k zápasení a utká se s Hollowayem, místo konání vás překvapí V oktagonu UFC to Khabibovi a Maxovi nevyšlo, nakonec se spolu ale přece jen utkají. | zdroj: Profimedia

V kleci UFC se Khabibovi s Maxem střetnout nepovedlo. Teď si to vynahradí ve světě jedniček a nul.

Turnaji UFC 223 v dubnu 2018 předcházel hodně turbulentní týden. V hlavním zápase večera se měl utkat Khabib NurmagomedovTonym Fergusonem o titul lehké váhy. Dnes už však víme, že některé věci prostě nejsou souzeny a Ferguson byl nucen odstoupit šest dní před akcí z důvodu zranění kolene. Jako náhrada za Tonyho naskočil tehdejší šampion pérové váhy Max Holloway. Ten ale nezvládnul masivní shazování váhy v tak krátkém čase a do zápasu mu nebylo dovoleno nastoupit. Ztratil tak šanci stát se držitelem dvou šampionských pásů najednou.

Nedostali jsme tak možnost vidět, jak by si neporažený dagestánský orel vedl proti požehnanému Havajci. A když Khabib na podzim 2020 oznámil odchod do zápasnického důchodu, vypadalo to, že už takovou možnost ani nikdy mít nebudeme. 

To se ale tento víkend změní! Tedy, tak trochu.

Jak informoval Max Holloway na svém instagramovém účtu, již tuto sobotu se utká s Khabibem v metaversu (virtuálním světě) Mozilla Hubs. Mělo by jít o první takto uspořádaný zápas v historii Země, jak sám Max napsal. Je samozřejmě možné, že teď jen nechápavě kroutíte hlavou, protože jste dosud termín metaverse nezaznamenali. V ideálním případě by mělo jít o virtuální prostředí, do kterého můžete sami vstupovat a zasahovat do něj, například pomocí avatara, vašeho virtuálního představitele. Dostat se do metaversu lze buďto klasicky na obrazovce počítače, či přes brýle pro virtuální realitu, což může přinést zajímavější a imerzivnější zážitek.

Mimo hlavní dva aktéry se mají akce zúčastnit také Daniel Cormier a Islam Makhachev. Akci bude možné sledovat na twitchovém kanálu Legionfarm, což je hlavní pořadatel této události. Případně se může kdokoliv zapojit, pokud tedy vlastní nebo si zakoupí nějaký NFT právě od Legionfarm. A jestli vás ještě neomrzela sonda do digitálního světa, tak NFT je v podstatě virtuální obraz, který můžete díky technologii tokenizace vlastnit, protože se stane unikátní. 

Celá událost by měla začít tuto sobotu v 18 hodin našeho času a v případě vaší účasti by mělo být možné interagovat jak s ostatními „hosty“, tak se samotnými zápasníky v různých aktivitách, například ve virtuálním boxu.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Max Holloway (@blessedmma)

S narůstající popularitou virtuálních světů se možná nebude jednat o ojedinělou akci, zvláště v případě většího úspěchu této konkrétní. Možná jde ale o trochu promarněnou příležitost. Bylo by zajímavé sledovat, co všechno se může pokazit, pokud by organizátoři přizvali Tonyho Fergusona. Ale pravděpodobně nechtějí mít na svědomí nějaký celosvětový výpadek internetu.

Zdroje:  BJPenn.com

Nejnovější články