Kickboxerský souboj šampionů ovládl Haggerty, teď chce poraženému Brazilcovi sebrat i titul v MMA

Kickboxerský souboj šampionů ovládl Haggerty, teď chce poraženému Brazilcovi sebrat i titul v MMA Jonathan Haggerty vs. Fabricio Andrade | zdroj: FOTO: se svolením ONE Championship

Sobotnímu turnaji ONE Championship vévodila bitva dvou šampionů, která nakonec měla jasného vítěze. Příště se spolu možná utkají pod pravidly MMA.

Díky tomu, že organizace ONE Championship pořádá zápasy hned v několika disciplínách, dočkáme se čas od času zajímavých superfightů. Ten poslední vznikl kvůli nepřízni osudu. Brit Jonathan Haggerty se měl totiž původně utkat v odvetě s Nong-Oem, kterému posledně sebral titul Muaythai. Jenže Thajec onemocněl horečkou dengue a skončil na nějaký čas na jednotce intenzivní péče. Promotér tedy vymyslel, že dá Haggerthymu možnost získat pás také v kickboxu. Do cesty mu postavil úřadujícího šampiona MMA Fabricia Andradeho, který v minulosti v postoji úspěšně bojoval.

Mezi oběma bojovníky byla hodně vyhrocená atmosféra, přesto jsme v prvním kole sledovali spíš technickou překopávanou než honbu za KO. Andrade sice tlačil, mnohem aktivnější byl ale z ústupu Haggerthy. Ve druhém kole začaly z obou stran častěji létat boxerské kombinace, zhruba v polovině ale Angličan trefil Brazilcovu hlavu highkickem a když viděl, že je v problémech, sešlápl plyn na podlahu. Andrade dokázal vracet a už to vypadalo, že bouři přečká, ale nakonec ho Haggerthy přece jen poslal k zemi a z té už se zvednout nedokázal.

Hned v kleci pak nový šampion musel odhánět vyzyvatele. Nejprve si s ním zkoušel zápas domluvit zápas Andradeho týmový kolega Felipe Lobo (dvojka žebříčku Muaythai), toho ale okamžitě odbyl. Za chvíli se pak v ringu objevil ex-šampion Alaverdi Ramazanov a lámanou angličtinou křičel, ať se ho Haggerthy nebojí a neutíká před ním. "Jen chce nějaký zápas, vyzývá všechny, na Instagramu psal Liamu Harrisonovi. Nevím, jak se sem dostal, ale někdo ho odsud vyhoďte," zareagoval Angličan. Dagestánec teď koneckonců na titulovou šanci nemá nárok, z posledních tří zápasů totiž vyhrál pouze dva.

Haggerthy naopak netají své ambice získat pás také MMA pás, který momentálně drží právě Andrade. Otázkou je, za jak dlouho by mohl být na souboj podle komplexnějších pravidel připraven. V šatně si sice domluvil spolupráci s šampionem grapplingu Tyem Ruotolem, zároveň by ale příště rád obhajoval svůj titul v thajském boxu, odveta s Andradem je tak spíše hudbou budoucnosti.

Zdroje:  ONE Championship

Nejnovější články