Král kickboxu zůstává na trůnu, ve finále pyramidy šel ale do počítání a musel ukázat srdce bojovníka

Král kickboxu zůstává na trůnu, ve finále pyramidy šel ale do počítání a musel ukázat srdce bojovníka Rico Verhoeven | zdroj: FOTO: Se svolením GLORY Kickboxing

Princ a král se střetli ve finále kickboxerského turnaje a bylo z toho velké drama.

Mnozí z nás ještě pamatují zlaté časy K-1, kdy se v 8členných pyramidách každoročně utkávali ti nejlepší z nejlepších a dali nám spoustu nezapomenutelných bitev. Populární formát se rozhodla vzkřísit organizace GLORY Kickboxing a jako první dala dohromady turnaj v těžké váze.

Z osmičky bojovníků jasně vyčníval Rico Verhoeven, ten naposledy prohrál v roce 2015 a bývá označován za krále kickboxu. Bohužel ale dlouhodobě trpí na nedostatek zajímavých soupeřů, což platilo i v pyramidě. Přesto jsme se málem dočkali obrovského překvapení, ale pojďme pěkně popořádku.

Skladba úvodních dvojic vznikla tak, že nejprve legendární Ernesto Hoost vylosoval první 4 bojovníky, kteří si pouze zvolili pozici. Následně přišla zbylá čtveřice a vybrala si soupeře. První šel na řadu šampion Verhoeven, který ukázal na nejvýše postaveného muže, jímž byl v tu chvíli pátý Francouz Sofian Laïdouni.

Levi Rigters, po Ricovi asi nejvýraznější jméno v turnaji, o němž se občas mluví jako o princovi kickboxu, si zvolil druhou stranu pavouka v podobě Uku Jürjendala, který získal místo díky vítězství nad legendárním Badrem Harim. Málem se to ale rychle ukázalo jako špatná volba, Estonec totiž vlétl do zápasu s takovou vervou, že Nizozemce poslal k zemi už po 5 vteřinách. Ten ale nedopustil překvapení a nakonec mu to ve druhém kole oplatil s takovou razancí, že se Uku zvednout nedokázal. Do počítání šel pak Rigters i v semifinále, Rajabzadehe ale nakonec dokázal porazit na body.

Rico si na druhé straně postup zajistil skrze dvě bodová vítězství, po tom druhém nad Marokáncem Nabilem Khachabem pak musel ještě řešit roztržku s rivalem Jamalem Ben Saddikem, který se na něj pokusil zaútočit. Rvačce se ale naštěstí povedlo zabránit a o epické finále jsme nepřišli.

Od začátku bylo vidět, že Rigters má už dost rozkopané nohy a Verhoeven mu do nich posílal jeden lowkick za druhým. Nakonec ale zaúřadoval rukama. V prvním kole stihl svého soka poslat do počítání dvakrát a v následující rundě nastoupil s úmyslem započatou práci co nejrychleji dokončit. Jenže to se přepočítal. Levi totiž počkal, až mu opět půjde po nohou a zakontroval skvěle načasovaným backfistem. Šampion šel k zemi a ačkoliv se hned snažil vyhoupnout zpět na nohy, dost na nich vrávoral. 

Rigters věděl, že toho musí co nejrychleji využít a po počítání do Verhoevena naběhl ze všech sil, jenže šampion krátkou bouři přečkal a kormidlo si vzal zpět. Následně pak krajana poslal dvakrát do počítání, což znamenalo vítězství na TKO.

Po zápase se pak Rico nechal slyšet, že zatímco on teď bude odpočívat, GLORY by mělo vypromovat několik jiných zápasů, ze kterých by pro něj mohl vzejít příští vyzyvatel. "Asi už stárnu, ale tahle pyramida mi stačila, příští rok to nechám mladším," přiznal pak na tiskovce, že pro něj tři duely za večer byly hodně náročné. Odměna půl milionu dolarů mu to ale dostatečně vykompenzovala.

Vedle sedící Rigters uvedl, že sice cítí zklamání, zároveň je ale na sebe pyšný, kam až to v pyramidě dotáhl. Oprávněně, právě díky němu se napsal krásný sportovní příběh a finále bylo skutečnou třešničkou na dortu. Možná i za to by si zasloužil příležitost změřit se šampionem síly v separátním zápase. On sám pochopitelně věří, že v takovém případě by zvládl krále svrhnout z trůnu.

Zdroje:  Glory Kickboxing

Nejnovější články