Kráska z UFC Paige VanZant naskočí v únoru do krvavého boxu bez rukavic

Kráska z UFC Paige VanZant naskočí v únoru do krvavého boxu bez rukavic zdroj: Profimedia

Bojovnice a modelka s andělskou tváří Paige VanZant vyměnila oktagon za boxerskou arénu, ze které se odchází se zkrvaveným obličejem.

Americká organizace Bare Knuckle Fighting Championship, která pořádá boxerské zápasy bez rukavic, získala do svých řad novou posilu, kterou je bývalá bojovnice UFC a modelka Paige VanZant. Ta by měla 5. února ve svém debutu poměřit síly s Britain Hart.

VanZant si v UFC za šest let vyzkoušela muší a slámovou váhu, a přestože byla kvalitní bojovnicí, nikdy svými výkony nedokázala dosáhnout absolutního vrcholu. V posledních letech navíc majitelku fialového pásu z brazilského jiu-jitsu trápilo vleklé zranění pravé paže, se kterou se musela podrobit několikanásobné operaci. Z posledních šesti zápasu dokázala navíc zvítězit pouze dvakrát, a proto se rozhodla, že zkusí něco jiného.

„Mám pocit, že v MMA mám stále stigma, že jsem jenom hezká tvářička,“ řekla VanZant pro server MMAJunkie. „Jakým způsobem bych měla dokázat, že já se takhle vůbec nevidím? Tohle je sport, kde mají lidé pravděpodobně nejvíc tržných zranění a já se toho, že bych měla doživotní jizvy, vůbec nebojím.“

Britain Hart Britain Hart | zdroj: Profimedia

Bare Knuckle FC, které má sídlo ve Filadelfii, svůj první turnaj uspořádalo v roce 2018. Jedná se o velice tvrdou verzi boxu, kde se nepoužívají rukavice a bojovníci se mlátí pouze holými pěstmi. Vzhledem k tomu, o jak brutální a krvavé zápasy občas jde, je tento styl často velice odsuzován veřejností. I tak má tato organizace ve světě plno příznivců a za poslední dva roky dokázala uspořádat už 10 akcí.

Hart je čistokrevnou boxerkou, jenž ale mezi čtyřmi provazy se statistikami 4-4-3 příliš nezáří. V Bare Knuckle FC už má odbojované tři zápasy, kdy první dva prohrála, ale naposledy dokázala loni v listopadu předvést, že umí rozdávat opravdu tvrdé údery a ve čtvrtém kole utloukla Randine Eckholm.

VanZant se v UFC několikrát ukázala jako skvělá univerzálka, které není cizí dojít si pro KO, ale také donutit submisí své soupeřky odklepat. Tohle pro ni bude ale úplně jiná zkouška a sami jsme zvědaví, jak se bude v krvavé soutěži, ve které se bojuje pouze v postoji, cítit. To se ostatně dozvíme za měsíc a jeden den.

Zdroje:  MMA Junkie , tisková zpráva

Nejnovější články