Kráska z UFC VanZant dostala nůž na krk, pokud v příštím zápase nezvítězí, opustí krvavý box bez rukavic

Kráska z UFC VanZant dostala nůž na krk, pokud v příštím zápase nezvítězí, opustí krvavý box bez rukavic zdroj: Profimedia

Paige VanZant bude po dvou porážkách v boxu bez rukavic bojovat o prodloužení lukrativní smlouvy a svoji budoucnost v organizaci BKFC.

Od bývalé bojovnice UFC a příležitostné modelky Paige VanZant se v organizaci Bare Knuckle FC, která pořádá zápasy v boxu bez rukavic, očekávaly veliké věci. Realita je však ale taková, že PVZ má momentálně na svém kontě dvě prohry a její situace tak není zrovna dvakrát růžová.

VanZant v posledním zápase, v němž v BKFC přivítala jako nováčka další bývalou fighterku z UFC Rachael Ostovich, nepodala úplně špatný výkon, ale kvůli horšímu začátku a faktu, že v rozhodujících fázích platila za tu pomalejší musela nakonec zkousnout další porážku. I proto nakonec odešla z ringu se sklopenou hlavou a nedorazila ani na následné setkání s novináři. Toho si všiml i šéf organizace David Feldman, jenž měl z celé situace rozporuplné pocity.

„Nelíbilo se mi, jak rychle utekla a že nepřišla ani na pozápasovou tiskovou konferenci,“ řekl Feldman serveru MMA Fighting. „Zároveň se mi ale i líbilo, že to udělala, protože je vidět, že je pro to, co dělá, hodně zapálená. A já mám rád bojovníky, kteří neberou své porážky dobře.

„Na druhou stranu musí dělat to, co společnost vyžaduje. Mohlo dojít k nedorozumění. Ale na tom teď nezáleží. Důležité je, že bojovala dobře a my si teď sedneme s jejím týmem a uvidíme, co bude dál.“

Ano. Feldman byl s výkonem VanZant relativně spokojený, ale v BKFC, stejně jako v ostatních organizacích, se jede především na to, kolik má kdo vítězství. A to nemá PVZ zatím ani jedno. Vše tedy směřuje k tomu, že v jejím nadcházejícím zápase bude muset bojovat nejen o svou čest, ale také o případné prodloužení lukrativního kontraktu, díky němuž si prý vydělala víc než za celou kariéru v UFC.

„Je teď rozhodně v situaci, kdy je třeba zvítězit,“ podotkl Feldman. „Nemohu jí pořád jenom obhajovat slovy: ‚Bojovala opravdu dobře, tak se teď pojďme podívat, co bude dál.‘ Stejně nakonec, a teď je ta správná chvíle, bude muset přijít s vítězstvím. Jak jsem řekl, sedneme si s jejím týmem a uvidíme, co se stane. Myslím, že se všichni pohneme kupředu. Ale máte naprostou pravdu. Je teď v situaci, kdy potřebuje vyhrát.“

VanZant po prohraném zápase nasdílela na sociální sítě video, ve kterém se snažila ostatní přesvědčit, že ji prohra nezlomila a rozhodně nic nevzdává. Dokázat to bude mít šanci v dalším zápase, do kterého by mohla nastoupit snad ještě do konce tohoto roku. Konkrétní termín ani jméno její další soupeřky totiž ještě nebyly oznámeny.

Zdroje:  MMA Fighting

Nejnovější články