KSW 92 - online průběh a výsledky turnaje s titulovou bitvou v bantamové váze. Hoškův soupeř si zlomil ruku

KSW 92 - online průběh a výsledky turnaje s titulovou bitvou v bantamové váze. Hoškův soupeř si zlomil ruku David Hošek a Damian Mieczkowski na vážění před KSW 92. | zdroj: Foto: se svolením KSW

Výsledky a komentovaný průběh turnaje KSW 92 s titulovou bitvou v bantamu a také s účastí "Sparťana" Davida Hoška.

Jakub Wikłacz vs. Zuriko Jojua (o titul bantamové váhy, do 61,2 kg)

Gruzínec Jojua se konečně zbavil smůly, když ho zranění dvakrát vyřadilo z titulového souboje, jednou proti Przybyszovi a jednou proti jeho dnešnímu soupeři. Tentokrát už se ve zdraví dočkal vytouženého zápasu proti šampionovi Wikłaczovi. Vděční za to mohli být i diváci a fanoušci, protože oba elitní fighteři předvedli skvělý souboj. První tři kola se nesly hlavně v duchu grapplerských výměn, klasický wrestler Jojua sice obvykle inicioval pokus o strh, Wikłacz jej ale většinou byl schopný přeročit, či dostat do úzkých pokusy o submisi. Jedinou významější akcí v postoji byl knockdown, jenž si připsal Jojua v druhé rundě. Jakub se však v mžiku vzpamatoval a na zemi byl nebezpečnějším bojovníkem. Ve čtvrtém kole začaly Gruzínci poněkud docházet síly a šampion se začal prosazovat i v postoji, což pokračovalo také ve finální rundě. Mladý polský šampion tak v tomto atraktivním střetnutí u bodových rozhodčích po zásluze obhájil svůj titul.

Vítěz: Wikłacz na body

 

Piotr Kuberski vs. Michał Materla (střední váha, do 83,9 kg)

"Bíjící srdce KSW" Michał Materla by ve svém věku a se svými zásluhami mohl brát už jen lehčí a exhibiční zápasy jako jeho kolega Khalidov. On ale místo toho v ještě jednom pokusu zasloužit si titulovou šanci vzal fight s jedním z nejtvrdších řezníků v současné střední váze. Inspirativní počin od Materly, věk ale bohužel zastavit nejde a Piotr Kuberski jej od prvních sekund rozebíral rychlými direkty a snadno se vyhýbal pokusům o kontry. Těsně před koncem kola pak Piotr rozjel kanonádu, tkerá Materlu prakticky vypnula v postoji, což rozhodčímu stačilo, aby tohle měření sil milosrdně ukončil. Kuberski by si tímto výkonem měl zajistit místo titulového vyzyvatele ve střední váze.

Vítěz: Kuberski, TKO (údery), 1. kolo (4:55)

 

Daniel Rutkowski vs. Julio Cesar Neves (pérová váha, do 65,8 kg)

Bývalý titulový vyzyvatel Rutkowski přivítal v KSW nováčka z Brazílie Nevese. Ten měl do tohoto večera málo vídané skóre 36-1 a to v pouhých 29 letech. Mohli jsme se tak těšit na velmi atraktivní zápas, dostali jsme ale bohužel něco ve stylu Kincl vs. Vémola 2. Rutkowski se s NEvesem v psotoji pasovat nechtěl, na zem jej ale také dostat nedokázal a tak jej skoro celých 15 minut držel v klinči u pletiva a občas přidal i nějaký úder. Neves pouze několikrát neúspěšně zkusil nasadit nějakou submisi. Rutkowski se tak vrátil na vítěznou vlnu, moc pěkné to ale nebylo.

Vítěz: Rutkowski na body

 

Kamil Szkaradek vs. Miljan Zdravkovic (bantamová váha, do 61,2 kg)

Dva neporažení borci s cílem zajistit si titulovou šanci se střetli v tomto očekávaném souboji. Kamil Szkaradek je výborným grapplerem a velmi záhy se pokusil dostat svého srbského soupeře na zem. Výborná obrana proti strhům od Zdravkovice způsobila, že většina prvního kola proběhla v postoji, kde měl navrch lehce Miljan. Szkaradek mu ale byl vyrovnaným soupeřem, dokud před koncem kola nezačal působit unaveně. O přestávce si v rohu navíc stěžoval na problémy pravou rukou. V druhé pětiminutovce pak převzal otěže již plně Srb a po dobrých úderech na spodek trefil přesný krátký pravý hák, který poslal Kamila na zem a způsobil mu první porážku kariéry.

Vítěz: Zdravkovic, TKO (údery), 2. kolo (1:32)

 

Maciej Jewtuszko vs. Marius Žaromskis (welterová váha, do 77,1 kg)

Rozlučkový zápas dvou veteránů evropského MMA, 43letý Polák Jewtuszko proti stejně starému Litevci. Zápas se vzhledem k věku obou pánů a jejich neaktivitě v psoledních letech odehrával v dost pohodovém tempu. Víc než intezita ale diváky mohly bavit četné efektní techniky, jako údery z otoček nebo z odrazu od pletiva. Více ze zápasu měl ale Jewtuszko, který využíval své výšky a z ústupu natrefoval více. Ve třetím kole byl navíc velmi blízko ukončení, když po dalším úderu z otočky poslal Litevce k zemi a do konce rundy jej trápil na zemi. Nakonec se ale oba zasloužilí válečníci dočkali závěrečného gongu, posledního v jejich kariérách.

Vítěz: Jewtuszko na body

 

Wiktor Zalewski vs. Adrian Zieliński (welterová váha, do 77,1 kg)

Rozdíl 13 let a 30 zápasů. Mladá naděje Wiktor Zalewski měl mít před sebou největší výzvu své kariéry v podobě veterána Zielińského. V kleci však předvedl rychlou a snadnou práci, v kombinaci levé, pravé a kolena se Adrian dokázal vyhnout pouze dvěma prvním úderům, koleno jej pak poslalo do úplně jiné dimenze.

Vítěz: Zalewski, KO (koleno), 1. kolo (0:32)

 

Tomasz Jakubiec vs. Wojciech Janusz (střední váha, do 83,9 kg)

Tomasz Jakubiec je dobrým grapplerem, který si v kleci zamiloval tvrdé přestřelky v postoji. Bohužel pro něj vyznává spíše ofenzivní aspekt boxu a defenzivně to není moc slavné. Toho v prvním kole výborně využíval jeho soupeř Wojciech Janusz. Jakubiec se hned dvakrát ocitl v obrovských problémech, když jej Janusz srazil dobrou pravou k zemi. Následné dobíjení na zemi ale bylo od Wojciecha už nedůsledné a Tomasz se po vzapamtování se vrátil na nohy a přežil do konce první pětiminutovky. Od druhé rundy to byl pak velmi podivný zápas dvou vyčerpaných zápasníků. Janusz už neměl v úderech sílu a trefoval spíše Jakubiec, jenže také bez výraznějšího efektu. Dva bodoví nakonec viděli vyhrát Janusze a ten se tak mohl radovat z druhé výhry v KSW.

Vítěz: Janusz na body

 

Oskar Szczepaniak vs. Michał Gniady (welterová váha, do 77,1 kg)

Příliš dlouho jsme se nezdrželi ani u druhého zápasu večera. SOuboj dvou mladých nadějných Poláků pro sebe po minutě Szczepaniak, který si krásně počkal na nízký kop od Gniadyho a z kontru mu zasadil přesný úder na játra. Gniady se okamžitě z bolestnou grimasou zabalil a jen čekal na záchranu od rozhodčího.

Vítěz: Szczepaniak, KO (úder na játra a následné údery), 1. kolo (1:00)

 

David Hošek vs. Damian Mieczkowski (střední váha, do 83,9 kg)

Sparťana čekal v KSW boj o záchranu, svůj první zápas proti Gustafssonovi v loňském roce totiž velmi rychle prohrál. Soupeřem mu byl Damian Mieczkowski, v profesionálním MMA poměrně nezkušený profesionální voják. Hošek začal velmi aktivně s několika divokými pravými capáky, z nichž některé dopadly čistě na Polákovu hlavu. Damian ale jakoby tyto údery vůbec necítil a naopak z kontrů sám tvrdě odpovídal. Po jednom z úderu však Mieczkowski začal gestikulovat k rozhodčímu a ukazovat si na ruku. Sudí tak po pouhých 44 vteřinám fight odmával kvůli Polákově zlomené ruce. David Hošek si tímto připsal v KSW první výhru, kterou možná vzhledem ke způsobu ukončení nemusel až tak divoce slavit. V pozápasovém rozhovoru pak nabídl svému soupeři odvetu, až se vrátí po tomto zranění. V KSW by se tak přece jen mohl ještě na jeden zápas udržet.

Vítěz: Hošek, TKO (zranění soupeře), 1. kolo (0:44)

Zdroje:  vlastní

Nejnovější články