KSW 93 - online průběh a výsledky turnaje z Paříže. Martínek poslal k zemi Prince, Parnasse zdemoloval přemožitele Brichty

KSW 93 - online průběh a výsledky turnaje z Paříže. Martínek poslal k zemi Prince, Parnasse zdemoloval přemožitele Brichty Michal Martínek | zdroj: Foto: se svolením KSW

Výsledky a komentovaný průběh prvního turnaje KSW ve Francii, kde se v zápase s Aonallahem představí také český zástupce Michal Martínek. Hlavní zápas pak obstará domácí hvězda Salahdine Parnasse v titulové bitvě s přemožitelem Lea Brichty Rumunem Mirceou.

Salahdine Parnasse vs. Valeriu Mircea (o titul lehké váhy, do 70,3 kg)

S trochou štěstí jsme mohli v halvním zápase skoro vyprodaného turnaje v Paříži vidět proti domácí hvězde vidět Lea Brichtu, který však v Liberci podlehnul Mirceovi. Byl to tak Moldavec, který dostal tuto příležitost před skvělou atmosférou pařížských diváků. A nezačal špatně, vypadalo to, že s francouzským šampionem dokáže držet krok i v postoji, v jednu chvíli jej dokonce odhodil na zem za zachycenou nohu po kopu. Tam jej ale nedoprovázel a dále zkoušel své štěstí v postoji. Což se ukázalo jako chyba. Salahdine si ho totiž velmi rychle načetl a minutu před koncem prvního kola poslal Mirceu k zemi ukázkovým kopem na hlavu. Další krásné ukončení, uvidíme tedy jestli se KSW podaří tohoto hvězdného zápasníka udržet, tohle by totiž měl být poslední zápas Salahdina pod současnou smlouvou.

Vítěz: Parnasse, KO (kop na hlavu), 1. kolo (4:00)

 

Marian Ziółkowski vs. Wilson Varela (lehká váha, do 70,3 kg)

Bývalý dlouhodobý vládce lehké váhy Marian Ziółkowski se po skoro dvou letech vrátil do klece s cílem vynutit si šanci o znovuzískání pásu. Proti němu se postavil domácí ostrostřelec Wilson Varela. V prvním kole oba předváděli vysoce kvalitní postojářskou bitvu, Marian se i po zranění kolene skvěle pohyboval, ale Varela o nic nezaostával a dokonce natrefoval o něco více a přesněji. V druhém kole jsme byli svědky podobného vývoje, i když se zdálo, že Ziółkowskise začíná více rozjíždět. Jenže pak přišel nevinně vypadající úder od Mariana, po kterém mu viditelně vyskočilo pravé rameno. První to paradoxně zaznamenal Francouz, který začal gestikulovat směrem k rozhodčímu a následně i sám Ziółkowski. Rozhodčí Goddard tak musel zápas odmávat jako TKO, s tímto zraněním se nedalo pokračovat. Bohužel byly neúspěšné pokusy o "nahození" ramena polského zápasníka zpátky a tak musel urychleně putovat do nemocnice. Hodně antiklimatické ukončení jednoho z nejočekávanějších fightů večera a možná kariéru ohrožující zranění bývalého šampiona.

Vítěz: Varela, TKO (zranění Ziółkowského), 2. kolo (2:31)

 

Artur Szczepaniak vs. Madars Fleminas (welterová váha, do 77,1 kg)

Bývalý titulový vyzyvatel Szczepaniak do tohoto večera prohrál pouze dvakrát, s aktuálním šampionem Bartosińskim a se současnou vycházející hvězdou UFC Saint-Denisem. Byl tak proti lotyšskému tvrďákovi velkým favoritem. V prvním kole sice začal Fleminas lépe, ale Szczepaniak brzy načetl vzdálenost a jeho technické údery začaly nacházet svůj cíl. Minutu před koncem pak vzal Polák svého soupeře na zem, kde hrozil dobrým pokusem o páku na nohu.

Druhá pětiminutovka byla ale plně v režii Lotyše. Několik dobrých kontrů korunoval ďábelským pravým loktem, do kterého si Artur ještě sám naběhl při pokusu o levý hák.

Vítěz: Fleminas, KO (loket), 2. kolo (1:07)

 

Michal Martinek vs. Prince Aounallah (těžká váha, do 120,2 kg)

Jediný český zástupce na dnešní kartě Michal Martínek se dnes vrátil po těžkém KO, které dostal na podzim od Darka Stošiče. Na jeho taktice a přístupu k zápasu to však nebylo znát. Proti Aounallahovi bojoval s rozvahou a opatrně jej trefoval dobrými předními direkty z bezpečné vzdálenosti. Francouz se v prvním kole snažil k Michalovi přiskakovat s capáky, které ale s předstihem telegrafoval a Martínek se jim dokázal snadno vyhnout. Ke konci první rundy přidal Michal také pár dobrých kopů na tělo.

Opatrně začala i druhá pětiminutovka, pak ale z ničeho nic Martínek přesným zadním direktem poslal Prince na zadek a ten se pouze nepřítomně zabalil. Rozhodčí tak fight odmával jako KO. Velmi důležitá výhra pro Michala, ktery měl za sebou v KSW dvě porážky.

Vítěz: Martínek, KO (úder), 2. kolo (2:02)

 

Laid Zerhouni vs. Boubacar Niakate(střední váha, do 83,9 kg)

Laid Zerhouni se v KSW premiérově představil v lednu, kdy v pouhých 12 vteřinách prakticky ukončil kariéru UFC veteránovi Fabińskému. V Niakatem, který od roku 2015 bojoval pouze třikrát neměl mít příliš velkého soupeře a průběh fightu to potvrdil. Zerhouni dostal svého soupeře brzy na zem, kde nejdříve zkoušel neúspěšně americanu. Obrana Boubacaramu ale nabídla ideální pozici na škrcení ze zad, které už Laid úspěšně utáhl. V pozápasovém rozhovoru si řekl o titulovou šanci, cesta k ní bude ale pro Francouze spíše o něco delší.

Vítěz: Zerhouni, submise (RNC), 1. kolo (3:40)

 

Francisco Barrio vs. Aymard Guih (domluvená váha, do 73 kg)

Jestli někdo očekával konečně atraktivní a kvalitní zápas, asi musel být po této podívané zklamaný. Po ještě jakžtakž zajímavé první rundě jsme dostali kopii (neblaze)lgenedárního fightu Kincl-Vémola 2. Barrio tlačil Guiha neustále na pletivo, ale jinak žádnou ofenzivu moc nepředvedl. Guih taky nebyl v obraně také nijak zvláště aktivní, u dvou rozhodčích to ale stačilo na vítězství na body.

Vítěz: Guih na body (2:1)

 

Alfan Rocher-Labes vs. Kenji Bortoluzzi (bantamová váha, do 61,2 kg)

Bodová série bohužel nadále pokračuje, nic na tom nezměnily ani dvě bantamové váhy Rocher-Labes a Bortoluzzi. Viděli jsme v zásadě psotojářský zápas, ve kterém svou rychlostí vynikal hlavně Rocher-Labes, Bortoluzzi sice chybějící techniku vyvažoval silou a několik zajímavými pokusy o strh, na dobře se pohybujícího a přesného Francouze to nestačilo. Ten si tak po nevydařené premiéře proti Djabrailovovi připsal důležité vítězství, které mu zajistí minimálně jeden další fight.

Vítěz: Rocher-Labes na body

 

El Hadji Ndiaye vs. Nicolae Bivol (domluvená váha, do 72 kg)

Domácí Ndiaye se střetl s náhradním soupeřem za odpadnuvšího Jembieva, Moldavcem Bivolem. Nicolae nastupoval již do druhého letošního zápasu a vypadalo to od něj na rychlou práci. Po kopu z otočky trefil v kombinaci svého protivníka třemi údery přímo na čelist. Otřeseného soupeře pak vzal na zem, kde se mu dostal rychle do zad a zamknul ho v čistém škrcení. Těžko říct, kudy teče do hlavy Ndiaye krev, ale přes krk to asi nebude. Skoro dvouminutové čisté škrcení přežil, pozici přetočil a sám před koncem kola Bivola držel v těsné gilotině. Druhé a třetí kolo se pak neslo v hodně unaveném duchu, byl to ale spíše Ndiaye, který byl aktivnější a svým wrestlingem si u rozhodčích evidentně vypracovával výhodu. Vyhrál tak na bodových lístcích dvou sudích a mohl slavit důležitou výhru.

Vítěz: Ndiaye na body (2:1)

 

Sandra Succar vs. Flore Hani (muší váha, do 56,7 kg)

Mladá Sandra Succar se na podzim blýskla vítězstvím nad favorizovanou Czyżewskou, kterou dokonce ukončila před limitem. S veteránkou Hani se ale nedokázala pořádně dostat do zápasu. Hani šikovně využívala svého defenzivního wrestlingu a obrany proti submisím, Succar se totiž neustále snažila přenést boj na zem, kde ale neutáhla ani jeden pokus o submisi (nejčastěji páky na ruku). Flore sice moc škody na zemi taky neudělala, ale měla alespoň pár slušných zásahů v postoji. U rozhodčích tak tento nepříliš atraktivní zápas urvala na svou stranu.

Vítěz: Hani na body

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články