Mayweather bude opět boxovat v Japonsku, soupeřem mu bude nadějný MMA bojovník

Mayweather bude opět boxovat v Japonsku, soupeřem mu bude nadějný MMA bojovník Floyd Mayweather se v září utká v exhibičním boxerském klání s Mikuruem Asakurou | zdroj: Profimedia

Ihned po uvedení do boxerské síně slávy zamířil Floyd Mayweather do Japonska, kde v září nastoupí k exhibičnímu utkání. Tiskovou konferenci využil k tomu, aby zkritizoval profesionální box.

Je to jen pár týdnů, co jsme mohli v ringu sledovat boxerské umění Floyda Mayweathera (50-0 mezi profesionály) v dalším exhibičním utkání. Krajana Dona Moora porazil bez mrknutí oka a hned po zápase prozradil, že si ještě letos boxerky opět navlékne.

Přesto je překvapením, že se tak stane v Japonsku pod organizací RIZIN, kde několik let zápasil také Jiří Procházka. Společně se dokonce objevili na startovce silvestrovského turnaje v roce 2018. Na něm Floyd deklasoval tamější kickboxerskou hvězdu Tenšina Nasukawu.

Tentokrát bude "Moneymu" soupeřem 29letý Mikuru Asakura, kterého v oficiálním traileru organizace označila za nejslavnějšího japonského MMA bojovníka, což je samozřejmě nesmysl. Byť má pěknou bilanci 16-3, známější je pravděpodobně i jeho mladší bratr Kai.

"Jsem sice MMA bojovník, ale chci téhle šance a Floyda využít, abych se mezinárodně zviditelnil. Ten zápas vyhraju," reagoval na oznámení zápasu sám Mikuru. Nabídku údajně dostal už před 2 lety, ale kvůli covidu se souboj realizuje až nyní. Nehodlá se však připravovat specificky boxerky a naopak chce těžit z toho, že Mayweathera zaskočí jiným stylem. Výhra by ho samozřejmě katapultovala mezi světové hvězdy, šance na ni jsou ale minimální.

Legendární Američan, který v profesionálním boxu nasbíral 50 vítězství a žádnou porážku, si očividně žádné starosti nedělá. "Můj odkaz už je vytesaný do kamene, ale je to zábava, jezdit všude po světě a bavit lidi. Jsem si jistý, že do toho dá všechno jako každý pokaždé, ale já už jsem viděl všechny styly, takže tam prostě půjdu, budu sám sebou a budu se bavit tím, co mi jde nejlépe," rozpovídal se na tiskovce. Dodal také, že se díky těmto exhibicím udržuje ve formě. Lidi ho podle jeho vlastních slov chtějí stále vidět bojovat, i když to není na té nejvyšší úrovni. Zajímá je prý především to, jestli ho někdo mladší a dravější dokáže porazit.

Zároveň prostor na tiskové konferenci využil k tomu, aby zkritizoval profesionální box. Nelíbí se mu, že je až moc šampionů a mezi nejlepší světovou desítkou v jedné váhové divizi je třeba až 12 titulů. Řešení, jak z toho ven sice neměl, ale pobídl přítomné novináře, aby o tomto problému psali.

Zdroje:  Rizin

Nejnovější články