„Mighty Mouse“ si odskočil na mistrovství světa v brazilském jiu-jitsu a byla z toho zlatá medaile

„Mighty Mouse“ si odskočil na mistrovství světa v brazilském jiu-jitsu a byla z toho zlatá medaile zdroj: Foto: Getty Images

Bývalý šampion UFC a současný šampion ONE si odskočil z MMA na turnaj v brazilském jiu-jitsu a ukázal všem, že jsou jeho schopnosti v boji na zemi na světové úrovni.

 

Demetrious „Mighty Mouse“ Johnson je právem považován za jednoho z nejlepších bojovníků v historii. Bývalý šampion UFC v muší váze a nynější šampion muší váhy v asijské organizaci ONE Championship dokázal v UFC obhájit svůj titul celkem 11x, než jej těsně přemohl Henry Cejudo. Poté byl "vyměněn" do ONE, kde se přes počáteční přešlap stal také šampionem. Johnson byl vždy komplexním bojovníkem, který dokázal své protivníky rozebírat jak ve všech oblastech boje a nedávno ukázal, že je špičkovým bojovníkem i v jednotlivých disciplínách.

Zúčastnil se totiž mistrovství světa v brazilském jiu-jitsu federace IBBJF, kde v pérové váze v kategorii masters hnědých pásů získal zlatou medaili. Vyhrál všech 6 zápasů a ze 40 zápasníků v kategorii tak skončil na první místě. Je jasné, že se nejednalo o tu „nejlepší“ kategorii, protože mezi černými pásy budou pravděpodobně ještě větší „řezníci“, ale i tak je to pro MMA bojovníka velký úspěch. Grappling v MMA je přece jen odlišný od brazilského jiu-jitsu, o to víc, když se soutěží v kimonu, na které většina MMA bojovníků není úplně zvyklá a v zápase to hraje velký faktor.

Za svůj triumf dostal "Mighty Mouse" od svého kouče druhý proužek na svůj hnědý pás, a tak se zase kousek přiblížil k černému pásu (po čtyřech takových proužcích dochází ke změně barvy pásu).

Není to poprvé, co Demetrious testoval vody jiných bojových sportů. Před rokem se v rámci hybridních pravidel utkal s jedním z nejlepších thaiboxerů Rodtangem. První kolo s ním Johnson absolvoval v thaiboxu, kde se rozhodně neztratil a thaiboxerskému šampionovi nadělil několik dobrých háků. Ve druhém kole přišlo na řadu MMA a bylo jasné, že tady už bude „Mighty Mouse“ naplno kralovat. Po chvíli vzal Rodtanga na zem, kde jej bez větších problémů uškrtil na rear-naked choke.

Zatím poslední Johnsonův zápas byl proti rivalovi Adrianu Moraesovi, kterého porazil na body a ubránil šampionský titul v muší váze. V současné době si podle svých slov dává od MMA pauzu a chtěl by se vrátit až tehdy, když mu ONE sežene nějakého zajímavého soupeře. Do té doby si krátí chvíle vyhráváním mistrovství světa a možná, že se dočkáme i jeho grapplingového zápasu přímo v rámci ONE, kde by se mohl utkat s jedním z elitních zemařů Mikeym Musumecim.

Zdroje:  onechampionship.com

Nejnovější články