MMA klouzaná? V Gruzii se zápasilo pod širým nebem a hutný déšť stvořil nový sport

MMA klouzaná? V Gruzii se zápasilo pod širým nebem a hutný déšť stvořil nový sport Dějiště turnaje GFC 13 vypadalo doslova pohádkově, husté mraky ale dávaly tušit průšvih. | zdroj: Profimedia

Bojovníci v kleci tentokrát kromě soupeřů museli čelit také nepřízni počasí, podlaha oktagonu se totiž proměnila v kluziště.

MMA nabírá na popularitě všude na světě, a tak se občas dočkáme i různých bizarností. Organizátoři třináctého pokračování akce Georgian Fighting Championships měli určitě ty nejlepší úmysly. Lokalita v srdci gruzínských hor vypadala na první pohled přímo pohádkově. Každý správný horal však ví, že počasí je nevyzpytatelná věc. Těžko říct, co se pořadatelům hodilo hlavou, když přišel déšť, rozhodli se však, že akce bude pokračovat.

Už při nástupu první bojovnice, která uklouzla cestou do klece, přitom bylo jasné, že z tohohle kouká pořádný průšvih. Místní jsou možná na drsné podmínky zvyklí, ale Turkyně Aybuke Imanci si možná v duchu říkala, jestli se jí to všechno jen nezdá.

O pár sekund později ale Imanci zjistila, že může být i hůř. Při pokusu o únik protivnici totiž podklouzla tak nešťastně, že padla přímo do pasti v podobě armbaru. Vítězka pak dobruslila zpět do svého rohu a jala se oslavovat.

Ještě o něco hůře pak dopadl Davit Khachaturyan, který sice dobruslil až do závěrečné třetí pětiminutovky, ale při jednom z útěků nešťastně podklouzl a domácí Luka Giorgadze ho pak na zemi nelítostně ubil.

Ani první dva zápasy ale organizátory nedonutily akci přerušit, a tak bizarní podívaná pokračovala. Souboj Goriashviliho a Khachiuridzeho už vypadal spíše jako parodie na MMA zápas jak vystřižená z grotesek Bustera Keatona. Borci sice měli co dělat, aby se vůbec dokázali trefit, rozhodující rána přesto nakonec přišla a byl z toho konec technickým knockoutem.

Ačkoliv turnaj nabídl mnoho originálních momentů, byl to zároveň velký hazard se zdravím bojovníků, kterým patří velký respekt za to, že necouvli a k boji nastoupili. Nicméně asi by bylo fér, kdyby se výsledky započítávaly spíše jako exhibice než regulérní zápasy. Těžko říct, zda se někdy v budoucnu dočkáme MMA klouzané 2. Turnaje pod širým nebem s sebou ale toto riziko nesou. Své o tom ví třeba pořadatelé Yangames ve Žlutých lázních. Loni museli kvůli silnému dešti akci na nějakou dobu přerušit a když letos předpověď počasí nevypadala dobře, přesunuli turnaj preventivně raději do haly.

Zdroje:  bloodyelbow.com

Nejnovější články