MMA už mu nestačí, Dana White bude promovat bizarní "bojový" sport

MMA už mu nestačí, Dana White bude promovat bizarní "bojový" sport Nate Diaz měl tu čest dát Danu Whiteovi facku | zdroj: Profimedia

Dana White a jeho společníci se vydávají mimo MMA. Podaří se jim s fackovanou zopakovat úspěch, kterého dosáhli s UFC?

Dana White, šéf nejslavnější MMA organizace, dlouho koketoval s myšlenkou, že by začal fušovat také do boxu. Nakonec dal ale překvapivě přednost fackované.

Už na začátku října překvapil, když na sociálních sítích uspořádal nábor. "Pokud jste se někdy profesionálně fackovali, nebo si myslíte, že byste to zvládli. Napište nám na..." lákal ve videu s tím, že půjde o největší fackovací akci v historii tohoto bizarního sportu, který se ve světě těší rostoucí popularitě a s ním spojeným zájmem promotérů a investorů. Nedávno na americký trh pod názvem Slap Contest Championship polská organizace PunchDown, která na svůj premiérový turnaj přilákala dokonce Arnolda Schwarzeneggera a Logana Paula a do zápasu tam nastoupil i slovenský powerlifter Nikolas Tóth.

White očividně myslí vstup na nové a zatím relativně neorané pole vážně, protože svou pravou ruku Huntera Campbella vyslal na schůzku s nevadskou atletickou komisí, se kterou projednávali regulaci fackované. "Jak se tento sport rozrůstá, uvidíte, jak tomu já říkám – fackované ve sportovních barech, kde dva 56letí chlapi vpadnou do baru a budou si dávat facky o 200 dolarů pro vítěze," varoval úředníky. Ze strany UFC se jedná o chytrý byznysový krok, protože tím ve státě Nevada hned na začátku vyřadí či alespoň zpomalí konkurenci.

Campbell také prozradil, že fackovanou už rok za zavřenými dveřmi testovali a došlo jim, že je v ní obrovský potenciál. Regulace je podle něj nutná, aby se snížila rizikovost pro účastníky soubojů, říkejme jim třeba fackéři. Tým z UFC chce do stále populárnějšího sportu přivést pravidla a strukturu z MMA, včetně lékařských kontrol, váhových kategorií a tzv. matchmakingu, který má zabránit, aby se spolu nestřetli soupeři naprosto rozdílné úrovně. Nebude se také hrát jen na knockout a jednotlivá kola se budou bodovat. 

Předseda komise označil video, které jim Campbell pustil, za "vysoce zábavné" a ocenil, že se do sportu chtějí pustit profesionálové, kteří vědí, co dělají. Nově vzniklá Dana White's Power Slap League dostala zelenou. Turnaje by se v Las Vegas měly rozjet do konce letošního roku. Kdo ví, třeba na nich uvidíme i nějaké známé tváře z UFC nebo i samotného šéfa Danu Whitea, který už si fackovanou kdysi vyzkoušel s Natem Diazem.

Zdroje:  ESPN , mmajunkie.com

Nejnovější články