Muhammad Ali by měl radost, jeho vnuk se v MMA kleci blýskl dalším KO

Muhammad Ali by měl radost, jeho vnuk se v MMA kleci blýskl dalším KO Muhammad Ali a jeho vnuk Biaggio Ali Walsh | zdroj: Profimedia

Jablko nepadlo daleko od stromu, Biaggio Ali Walsh si sice místo boxu vybral MMA, v kleci se ale i tentokrát prosadil boxerskou kombinací.

 

Je to už dávno, co Muhammad Ali proháněl soupeře po ringu, jeho vnuci se ale rozhodli jít v dědečkových stopách a úspěšně si klestí cestu napříč bojovými sporty. Zatímco Nico Ali Walsh se drží boxu, kde si zatím vybudoval bilanci 8-1, mladší Biagio přesedlal během covidu z amerického fotbalu na MMA, což se zatím ukazuje jako dobrá volba. Premiérový zápas sice prohrál na submisi, od té doby ale sází jeden knockout za druhým, navíc v záři reflektorů v prestižní organizaci PFL.

V pátek si připsal už 6. výhru před limitem. Zatím sice bojuje mezi amatéry, i ti ale v USA bojují bez chráničů a rozdíl je tak především v tom, že kola trvají 3 a nikoliv 5 minut jako u profesionálů. I díky tomu si může mladý Ali dovolit bojovat ve vysokém tempu. Do té doby neporaženého krajana Joela Lopeze, ten sice ukazoval velkou odolnost, nakonec šel ale ve druhém kole definitivně k zemi.

Rozhovor po zápase využil nejprve k tomu, aby své vítězství věnoval Palestině. Pak také zodpověděl palčivou otázku, zda je na pořadu dne přechod mezi profesionály. "Jsem pořád amatér, teprve se na všechno připravuji. Získávat takovéhle zkušenosti jako amatér je šílené. Mám velké štěstí. Nevím, jestli už půjdu do profi, sednu si teď se svým trenérem a brzy to oznámím," řekl.

Je jasné, že Biaggiova kariéra nabrala nečekaně rychlé obrátky především díky slavnému dědovi, pětadvacetiletý Američan ale ukazuje, že má velký potenciál a bude zajímavé sledovat, kam až do ve světě bojových sportů dotáhne.

Zdroje:  PFL MMA

Nejnovější články