Jeden z nejsilnějších chlapů na světě si vyzkouší MMA zápas, rady čerpá i od šampiona UFC

Jeden z nejsilnějších chlapů na světě si vyzkouší MMA zápas, rady čerpá i od šampiona UFC Eddie Hall zvedne na mrtvý tah nesmyslné váhy, pomůže mu nelidská síla v MMA zápase? | zdroj: Profimedia

Box už si vyzkoušel, teď se strongman Eddie Hall, muž pyšnící se titulem nejsilnějšího muže světa z roku 2017, připravuje na svůj první zápas v MMA. Ten by se měl odehrát proti aktuálnímu držiteli téhož titulu Mitchellu Hooperovi.

Eddie Hall, nejsilnější muž roku 2017, minulý měsíc odhalil, že se chystá na svůj první MMA zápas, v němž by se měl utkat s Mitchellem Hooperem. Ten se může pyšnit titulem nejsilnějšího muže 2023, podařilo se mu ho získat s náskokem čtyř bodů nad Tomem Stoltmanem, který měl šanci vyhrát WSM třikrát v řadě. 

“The Beast”, jak si Hall přezdívá, na videích ze sparringů ukazuje, že se stále zlepšuje. Je vidět, že pracuje i na boxu, v němž se loni utkal s Hafthorem Bjornssonem, který se proslavil svou rolí Hory ve Hře o Trůny. Eddiemu se tehdy zvítězit nepodařilo. I když to na začátku vypadalo, že v zápase bude dominovat, Thor ukázal lepší techniku a během šesti kol svého oponenta důkladně rozebral, což mu zajistilo výhru na body.

Na internetu je k vidění i video, kde legendární strongman trénuje s Tomem Aspinallem, dočasným šampionem těžké váhy UFC, který je zvyklý své protivníky demolovat do pár vteřin. Hall od něj dostal několik cenných rad, jak to v MMA chodí. Tom mu mimo jiné vysvětlil, jak důležité jsou legkicky a ukázal, že pokud jsou správně provedeny, i dítě s nimi může způsobit šílenou bolest. Pak nechal Eddieho pocítit svůj vlastní kop, i přes velkou vrstvu ochrany v podobě lapy si bývalý nejsilnější muž světa stěžoval na obrovskou bolest, kterou mu kop způsobil.

Zápas Halla se Stoltmanem by se měl odehrát v únoru v Kataru pod organizací s názvem Finishers Championship a je vidět, že Eddie nebere trénink na lehkou váhu. Od svého zápasu v boxu nabral pár kilo a je ve formě, která mu sedí. Do svého arzenálu aktuálně zařazuje i wrestling, který pro něj s jeho hrubou silou nejspíše nebude zrovna složitý, v minulosti se mu koneckonců ze země podařilo zvednout na mrtvý tah 500 kilogramů, čímž na několik let stanovil rekord. Ten překonal až jeho již zmiňovaný rival Hafthor Bjornsson, který při covidu ve své tělocvičně zvedl 501 kilogramů. 

Hall tvrdí, že k tomu, aby se mu podařilo zvednout takovou váhu, se musel dostat do stavu, kde své tělo svými myšlenkami přesvědčil o tom, že pokud mu neposkytne požadovanou sílu, stane se to nejhorší. Nikdy ale neprozradil, co přesně si v tu chvíli představoval, takže o tom můžeme jen spekulovat. Následovalo tomu ale něco, čím si nejspíše nikdo z nás nechce projít. Strongman se zkácel k zemi a musela mu být poskytnuta okamžitá pomoc, na záznamu je vidět, jak mu začal krvácet nos a celý natekl. Údajně poté dva týdny nepoznal ani vlastní děti.

Zdroje:  talkSport

Nejnovější články