Na jaké zápasy se můžeme těšit v následujících týdnech? Souboj o nejnebezpečnějšího muže planety nebo ostře sledovaná trilogie muších vah

Na jaké zápasy se můžeme těšit v následujících týdnech? Souboj o nejnebezpečnějšího muže planety nebo ostře sledovaná trilogie muších vah zdroj: Profimedia

Podívejte se na ty nejlepší zápasy, které nás čekají na začátku roku v UFC a Bellatoru.

Většina velkých zahraničních MMA akcí si dala přes Vánoce pauzu a chudáky fanoušky nechala bez tradiční víkendové nadílky. Jedná se ale spíše o ticho před bouří, protože v následujících týdnech a měsících nás čekají pořádné bitvy, které byste si rozhodně neměli nechat ujít. Ty nejlepší zápasy jsme pro vás shrnuli v tomto článku:

Calvin Kattar vs. Giga Chikadze – UFC Vegas 46, 15. ledna 2022

Gruzínský „kopáč“ Giga Chikadze ve svých dosavadních sedmi zápasech v UFC zatím nezaváhal a za 3 roky vylétl mezi špičku pérové divize. Třemi technickými knockouty za sebou si řekl o zápas s elitním bojovníkem a na duel s ním kývl Calvin Kattar, který je teď na páté pozici v žebříčku. Ten sice minulý rok v lednu dostal pořádný výprask od Maxe Hollowaye, ale v zápase ukázal obrovské srdce a jeho boxing by mohl být receptem na Chikadzeho nepříjemné kopy.

Francis Ngannou vs. Ciryl Gane – UFC 270, 22. ledna 2022

Souboj dvou bývalých týmových parťáků o titul nejnebezpečnějšího muže planety je určitě jedním z nejočekávanějších duelů a máme se na co těšit. Šampion Francis Ngannou má ve svých úderech hrůzostrašnou sílu a jedna dobře trefená bomba od něj znamená konec. To ostatně ukázal ve svých pěti posledních zápasech, které všechny ukončil na KO. Ale prozatímní šampion Ciryl Gane je obrovský talent, má skvělé fight IQ a na nohou se hýbe jako lehká váha. V souboji s obávaným Derrickem Lewisem, který pro KO také nechodí daleko, předvedl, že ví, jak tyto silové typy rozebrat, když jej ukončil svými údery ve třetím kole. Gane tak bude pro Ngannoua velká výzva a při tomto zápase rozhodně doporučujeme nemrkat.

Brandon Moreno vs. Deiveson Figueiredo 3 - UFC 270, 22. ledna 2022

Karta turnaje UFC 270 nám dá ještě jeden šampionský zápas, a to v té nejlehčí - muší váze. Už potřetí se proti sobě postaví současný šampion Brandon Moreno a bývalý král muší divize Deiveson Figueiredo. První zápas skončil remízou a byla to jedna z nejlepších bitev minulého roku. Druhý zápas měl pevně v rukou Brandon Moreno, který „Figgyho“ sejmul jabem a následně jej uškrtil, čímž se stal prvním mexickým šampionem v historii UFC. Oba borce to ale asi hodně bavilo, protože se domluvili na uzavření pomyslné trilogie, kde se uvidí, kdo chce titul šampiona víc.

Ryan Bader vs. Valentin Moldavsky – Bellator 273, 29. ledna 2022

Také Bellator přichystá souboj o šampionský pás v těžké váze a stejně jako v UFC půjde o sjednocení titulu. Stávající šampion Ryan Bader se utká s prozatímním šampionem Valentinem Moldavskym, který je pořádně rozjetý a v Bellatoru ještě nepotkal přemožitele. Naopak Bader, který byl šampionem i v polotěžké divizi, tam nedávno tvrdě prohrál na technické KO z rukou Coreyho Andersona. Zápas bude peprnější i o skutečnost, že Moldavsky bude chtít určitě pomstít svého mentora, slavného Fedora Emelianenka, který právě od Badera schytal tvrdé TKO před třemi roky.

Israel Adesanya vs. Robert WhittakerUFC 271: 12. února 2022

O odvetě mezi současným a bývalým šampionem střední váhy už se mluvilo hodně dlouho, ale až v únoru se jí konečně dočkáme. Israel Adesanya svým precizním strikingem vyčistil v podstatě celou střední divizi a teď začal dávat svým rivalům druhou šanci. Tu chytil za pačesy bývalý šampion Robert Whittaker, který se „Stylebenderem“ prohrál svůj titul v roce 2019. Tehdy jej Adesanya nachytal v kontru hákem a sympatický Australan mu musel odevzdat pás. Od té doby je ale Whittaker k nezastavení a třemi výhrami v řadě si vysloužil právo na odvetu. Nebude to mít ale jednoduché, protože Adesanya má fenomenální postoj a také skvělou obranu proti takedownům. Na druhou stranu pokud ve střední divizi existuje bojovník, který by mohl nigerijského šampiona porazit, je to právě australský „Bobby Knuckles“.

Alexander Volkanovski vs. Max Holloway 3 – UFC 272, 5. března 2022

Další hodně ostrá trilogie nás čeká na UFC 272 v březnu, kdy se spolu utkají dva nejlepší bojovníci pérové váhy. V jejich prvním zápase dokázal Volkanovski díky skvělé taktice a calfkickům sebrat Hollowayovi titul. Odveta už tak jednoznačná nebyla a zápas byl velice těsný. Spousta lidí viděla vyhrát Hollowaye, ale bodoví rozhodčí nechali titul „Volkovi“. Oba borci mezitím svedli skvělé bitvy a ukázali, že jsou špičkou ve svém oboru. Teď se však schyluje k nevyhnutelnému třetímu klání, kde se ukáže, kdo je opravdovou jedničkou pérové váhy v UFC.

Petr Yan vs. Aljamain Sterling 2 – UFC 272, 5. března 2022

Loni na jaře jsme byli svědky neuvěřitelné chyby ruského bojovníka Petra Yana, který se po naprosté dominanci nad Sterlingem dopustil ve čtvrtém kole faulu, který jej stál titul šampiona bantamové divize UFC. Nakopl klečícího Sterlinga kolenem do hlavy, což se v UFC nesmí a protože americký vyzyvatel nebyl schopný pokračovat, přišel ruský bohatýr o svůj šampionský pás. Bylo jasné, že odveta je nevyhnutelná, ale Sterling se zranil a tak do zápasu o prozatímní pás nastoupil Yan proti nebezpečnému Corymu Sandhagenovi. Toho ve skvělé bitvě dokázal zničit a v březnu chce eliminovat i Sterlinga. Snad si Petr do té doby načte pravidla a uvidíme skvělou bitvu dvou velkých rivalů.

Zdroje:  Bellator.com , ufc.com

Nejnovější články