Na tiskovce před boxem bez rukavic to vřelo, bývalý bojovník UFC na soupeře vytáhl baseballovou pálku

Na tiskovce před boxem bez rukavic to vřelo, bývalý bojovník UFC na soupeře vytáhl baseballovou pálku Mike Perry vs. Julian Lane se střetnou v boxu bez rukavic | zdroj: Profimedia

Už v sobotu si to bez rukavic rozdají v ringu, a tak není divu, že mezi dvěma bouřliváky to na tiskové konferenci dost vřelo. Nebyla ale také nouze o překvapení a vtipné momenty.

Jméno Mike Perry není většině MMA fanoušků cizí. Od amerického bouřliváka byly před lety očekávány velké věci. Vstup do UFC mu vyšel na jedničku. Z prvních 5 zápasů vyhrál 4 na KO. Pak se ale něco zlomilo a poté, co z naprosté většiny duelů odcházel jako poražený, došla nejslavnější organizaci loni trpělivost.

"Platinum" ale nemusel smutnit dlouho, protože ihned dostal nabídky na další angažmá. V listopadu si tak zaboxoval v trojúhelníkovém ringu pod hlavičkou Triad Combat a nyní ho čeká souboj v boxu bez rukavic s dalším bývalým MMA bojovníkem, který měl co dočinění s UFC - Julianem Lanem.

Ten měl na Perryho spadeno od chvíle, kdy se dozvěděl o jeho příchodu do organizace BKFC a opakovaně ho vyzýval skrz sociální sítě. Když ale v online prostředí nedostal odpověď, rozhodl se přejít k činům i v offline prostředí a dost dětinským způsobem vyprovokoval rvačku. I proto tedy organizace z toho souboje udělala hlavní klání večera, přestože jsou na startovce hned 2 titulové zápasy.

Perry na tiskové konferenci prozradil, že ho na boxu bez rukavic láká především to, že se bude moct jen bít v postoji. "Co si pamatuju z toho, když jsem dělal MMA v UFC nebo jinde, tak jsem trénoval hodně grapplingu, a pak jsem vlezl do klece a jen jsem se snažil soupeře praštit. A teď se můžu soustředit jen na boxování, a není tam cesty, jak z toho uniknout. Budeme muset boxovat, dokud jeden z nás nepadne."

Společně se soupeřem se pak na tiskovce postaral hned o několik vtipných momentů, především když se Lane pokoušel hrát drsňáka. "Tenhle typ byznysu je vždycky osobní, budeme si blízko a budeme se snažit navzájem zabít," vysvětloval Perry, jak on sám vyhrocený zápas vnímá. 

A Lane se nemohl dočkat, až mu skočí do řeči. „Víte, co udělám? Já ho knockoutuju," začal pak vyřvávat s až dětinskou radostí. Načež "Platinum" suše odvětil, že nemá šanci. „V prvním kole půjde Mike Perry k zemi,“ přisadil si Julian, ale na jeho soka ani toto dojem neudělalo a jen opáčil, ať sní dál.

"Jdu si pro ten balík peněz, nemůžeš ho dostat, chápeš?" pokračoval pak Lane. Asi mu zapomněli říct, že honorář dostanou oba i v případě porážky.

A málem se začal smát i Perry: „To je v pohodě. Já stejně prachy dostanu. A ty mi neuděláš nic, co bych už nezažil."

"Koho jsi měl, aby mě imitoval?"

"Měl jsem nějaké kámoše, kteří tě ukončili."

"Jsem v tomhle sportu už pěkně dlouho a nikdy jsem nepotkal nikoho jako jsem já," chlubil se Lane, který na sebe před lety výrazně upozornil v rámci reality show The Ultimate Fighter, nikoliv však bojovými dovednostmi, takže se do UFC nakonec nedostal. A bůhvíjak se mu nedařilo ani v menších organizacích, aktuálně má mezi profesionály bilanci 12-9-1.

Perry se do přehnaného trashtalku nechtěl nechat zatáhnout a dokonce svého soupeře svým způsobem pochválil: "Párkrát si dostal KO, ale vrátil ses a vedl sis lépe. Ale stejně pořád zápasy prohráváš." 

"Víš proč? Protože si neplatím za umělý rekord, bojuju s tím, s kým mi řeknou," hájil se Lane. V boxu bez rukavic zatím absolvoval 7 zápasů, zvítězit dokázal třikrát, pokaždé na body.

"Ale no tak, bojoval jsem v UFC za 5 let s 15 lidmi, kteří všichni byli v nejlepší patnáctce," podivil se Perry, o co se to jeho rival pokouší. "Jsi blbý a intoxikovaný, proto nemáš vlasy. Podívej, já mám krásné vlasy," sundal si čepici, aby vynikla jeho na blond obarvená kštice. "Měl bys mi děkovat, že jsem si tě vybral, pokaždé, až tě praštím do obličeje, tak ti řeknu, ať poděkuješ," dodal.

Julian Lane v boxu bez rukavic Julian Lane v boxu bez rukavic | zdroj: Profimedia  

Asi nejvtipnější moment přišel ve chvíli, kdy Lane začal vykřikovat, že Mike Perry půjde v sobotu večer spát, čímž mu doslova nabil na smeč.

"Ano, potom, co tě knockoutuju, tak půjdu spát do svého hotelového pokoje," opáčil známý bouřlivák a kamennou tvář už neudržela ani přítomná ochranka. Později připojil také dost neurčitou predikci, jak zápas dopadne. "Bude to někde mezi 10 sekundami a 10 minutami, půjde spát," nechal se slyšet. Pravděpodobně se tedy bude bojovat na 5x3 minuty, anebo se Mike trochu přepočítal.

Korunu nasadil tiskovce tím, když vytáhl z pod oblečení schovanou baseballovou pálku. Ochranka ho okamžitě zpacifikovala a následně se pánové začali smát, protože zjistili, že se jedná o plastovou hračku. To ale v tu chvíli nemohl věděl Lane. "Tak ty máš pálku d***o? Podívejte na něj, potřebuje baseballku!" křičel. "Už si to posral, když si mě před kamerou nazval negrem. A já jsem černej a mí lidé už na tebe čekají venku, aby ti nakopali zadek. Ale řekl jsem jim, ať počkají, abych s tebou mohl do ringu a tam tě opravdu rozsekat. Takže si s tou pálkou dávej bacha, až půjdeš ven, nemůžeš si takhle zahrávat."

Ačkoliv by se mohlo na první pohled zdát, že má Julian trochu pomotanou rasovou příslušnost, jeho otec je Afroameričan.

Akce s názvem Knucklemania 2 se odehraje v noci ze soboty na neděli a Perry nebude jediným ex-UFC bojovníkem na startovce. Premiéru si odbude také Chad Mendes, který na sebe ale během tiskové konference zbytečně nepoutal pozornost a pouze podotkl, že boxovat bez rukavic můžou jen opravdu speciální jedinci a jeho kolegové z MMA prý jen nechápavě kroutili hlavou, když se to také rozhodl vyzkoušet.

Zdroje:  The Schmo , YouTube Helen Yee Sports , BKFC

Nejnovější články