Nejrychlejší KO v historii organizace, 7 ukončení a parádní premiéra českého vojáka! To byl turnaj KSW 73

Nejrychlejší KO v historii organizace, 7 ukončení a parádní premiéra českého vojáka! To byl turnaj KSW 73 Dominik Humburger je profesionální voják | zdroj: FOTO: KSW

Ve varšavská hale Torwar se minulou sobotu odehrál jeden z nejlepších turnajů KSW poslední doby, kde se blýskl i Dominik Humburger.

Celý turnaj odstartoval zápas dvou nováčků v bantamové váze. Domácí Melchert změřil síly s McNallym ze Severního Irska. Polák byl mírným favoritem, ale v dynamickém souboji nedokázal najít obranu proti grapplerským schopnostem McNallyho. Tomu se podařilo krátce před koncem prvního kola dostat svému soupeři na záda a odtud ho donutil odklepat páku na krk (neck crank).

Druhý zápas se nesl ve velmi podobném duchu jako ten předchozí, další domácí debutant a postojář Patryk Likus dostal na přivítanou v KSW německého grapplera Hintzena. V divokém druhém kole se podařilo Likusovi naskočeným kolenem soupeřem otřást, ten se ale velmi rychle vzpamatoval, z protiútoku vzal Poláka na zem a tam ho uškrtil na rear-naked choke.

Parádní večer plný ukončení pokračoval vystoupením českého vojáka Dominika Humburgera, jenž na poslední chvíli zaskočil jako náhrada za zraněného Krilavičiuse. Svoji životní šanci parádně využil, když v atraktivním zápase dokázal favorizovaného Boryse Borkowského udolat v druhém kole.

Vzpoura outsiderů pokračovala i nadále, a to v hodně spektakulárním stylu. Ukrajinec Bogdan Gnidko měl být pro domácího Piwowarczyka poměrně snadnou kořistí. Jenže výborně načasovaný Gnidkův protiútok na Polákův lowkick zanechal Piwowarczyka ležet bezvládně na zemi. Přitom to celé trvalo i s úvodním pozdravením pouhých 5 vteřin! A tak ukrajinský bojovník překonal Łukasze Jurkowského a připsal si nejrychlejší KO v historii KSW.

Ion Surdu měl původně bojovat s Arturem Sczcepaniakem. Z důvodu jeho zranění ale naskočil do zápasu na poslední chvíli jiný Polák, Krystian Bielski. A ten v roli největšího outsidera celého turnaje zaskočil celou halu, včetně přihlížejícího Jana Błachowicze, a ubil Rumuna Surdu v druhém kole.

V jediném ženském zápase na kartě se Karolina Owczarz radovala z vítězství proti Natalii Baczyńské. Asi není třeba dodávat, že opět z pozice outsidera. Celkově se ale jednalo o trochu méně záživný zápas a jako první z celého turnaje bylo třeba využít služeb bodových rozhodčích.

Radosław Paczuski se však hned v dalším zápase postaral, aby si bodoví opět odpočinuli. Jedním z prvních lowkicků se mu podařilo nalomit Jasonu Radcliffovi holenní kost, čímž ho efektivně zpomalil a následně brutálním pravým zvedákem poslal do říše snů.

Bývalý titulový vyzyvatel v pérové váze, Daniel Rutkowski se původně připravoval na velkou bitvu s Lom-Ali Eskijewem. Zranění však ruského Němce postavilo mimo hru a organizátorům se bohužel nepodařilo najít příliš adekvátní náhradu. Brazilec Reginaldo Vieira sice býval dříve v UFC, dnes je však ve svých 39 letech na sklonku své kariéry a Rutkowskému nedokázal způsobit vážnější potíže. Polák celý zápas kontroloval z horní pozice, a přestože se mu nepodařilo Brazilce ukončit, připsal si dominantní vítězství.

Zbýval hlavní zápas večera dvou excelentních postojářů, domácího hrdiny Arkadiusze Wrzoska a Tomasze Sarary. A těžko si představit epičtější vyvrcholení turnaje. Po úvodním oťukávání trefil Sarara Wrzoska přímo na bradu a posadil ho na zadek. Areka však nejspíše zachránil, společně s jeho odolností, nedostatek zkušeností Tomasze s MMA. Při snaze dobít svého otřeseného soupeře se v plném mountu dostal příliš vysoko na to, aby dokázal efektivně rozdávat údery, a Arek se s vypětím všech sil za pomoci neustálého svazování dožil konce kola.

Druhá pětiminutovka probíhala podobně dominantně, akorát v opačném směru. Wrzosekovi se povedlo hned v úvodu kola naskočeným kolenem otřást svým protivníkem a po následující 4 minuty jej zasypával údery jak v postoji, tak na zemi. Jen díky nadlidské Sararovy odolnosti se mohli diváci těšit i na třetí kolo této krvavé podívané.

Finální runda probíhala v o poznání pomalejším tempu. Už viditelně unavený Arkadiusz byl ale stále přesnější a tvrdší než Tomasz, na kterém se projevovalo předchozí poškození. Minutu před závěrečným gongem pak zatlačil Wrzosek svého soupeře na pletivo neustálými údery na hlavu. Nejspíše nikdo v celé hale ani u obrazovek nevěděl, jakým zázrakem ještě stojí Tomasz Sarara na nohou. Rozhodčí však v tuto chvíli viděl dost a šílený zápas ukončil.

Zdroje:  KSW MMA Twitter

Nejnovější články