Silák Pudzian na výzvu šampiona nereagoval, o titul těžké váhy v KSW se pobije bývalý brankář Chelsea

Silák Pudzian na výzvu šampiona nereagoval, o titul těžké váhy v KSW se pobije bývalý brankář Chelsea Phil De Fries | zdroj: FOTO: KSW

Nejdéle sloužící šampion KSW měl zálusk na mega zápas, jenže jeho výzva zůstala bez odpovědi, a tak bude bránit pás v souboji s brazilským škrtičem.

Phil De Fries je bezesporu tím nejdominantnějším šampionem polské organizace KSW. A to až do té míry, že mu na vrcholu těžké divize v podstatě došli soupeři. Obrovitý Angličan vybojoval titul hned ve svém prvním zápase proti Michalu Andryszakovi a v následujících šesti obhajobách mu jej nikdo nebyl schopný vzít.

Tato dominance v kombinaci s De Friesovým stylem, který je postaven na skvělém wrestlingu a kontrole na zemi, se ale stala tak trochu trnem v oku majitelům KSW, tedy minimálně Martinu Lewandowskimu. Ten se občas o anglickém šampionovi dost nevybíravě vyjadřoval, naposledy po jeho posledním zápase s Darko Stošičem.

De Fries zase jednou zklamal fanoušky... On prostě udělal nudný zápas. Podruhé v řadě, a to se mi jako spolumajiteli organizace nelíbí – že je šampion královské váhové divize a jeho zápasy jsou jednoduše nudné. Ať je dělá kratší ale dynamičtější,“ řekl tehdy nejspíše v emocích na adresu Phila, kterému trvalo čtyři a půl kola, než udolal houževnatého Srba. Nutno ale říct, že se rozhodně snažil a v zápase udělal rekord v nejvíce uštědřených úderech v rámci těžké váhy KSW. Navíc dokázal své protivníky ukončit před limitem v pěti ze sedmi vystoupeních v kleci polské organizace. Lewandowskimu tak nezbývá, než najít nějakého zápasníka, který pro něj udělá „černou“ práci a dokáže Angličana z titulu sesadit.

Již 10. září se o to pokusí Ricardo Prasel z Brazílie, který v současnosti okupuje prvního místo v žebříčku těžké váhy a jeho zařazení do titulového souboje se tak jeví jako logická volba. Sám De Fries měl ale zálusk na jiného těžkotonážníka. Jako většina fanoušků MMA totiž viděl drtivý knockout, kterým Mariusz Pudzianowski na KSW 70 poslal do bezvědomí Michala Materlu. A podle jeho vlastních slov to na něj udělalo takový dojem, že začal bývalého nejsilnějšího muže planety považovat za relevantní výzvu.

Mimo jiné v průběhu června na Twitteru zveřejnil několik krátkých videí s titulkem „But can Pudzian do this???“ (Ale dokáže Pudzian tohle?), ve kterých se s humorem sobě vlastním pokoušel siláka přimět ke konfrontaci. V rozhovoru pro myMMA.pl pak také prohlásil, že je ochotný se s Mariuszem gentlemansky dohodnout, že se v zápase nepokusí o takedown. Někdejší strongman však zůstal k těmto výzvám hluchý a KSW se rozhodlo pro Prasela.

Brazilec může představovat pro De Friese zajímavou výzvu s hlediska stylů. Jde totiž taktéž primárně o zemaře, který ale preferuje brazilské jiu-jitsu. Současný šampion si z toho ale těžkou hlavu nedělá:

„Nebojím se, to je to co dělám, beru lidi na zem, tam je držím a biju z horní pozice. To udělám i s ním. Jsem přesvědčený, že mě ze zad nedokáže překvapit žádnou submisí, navíc když ho ještě budu bít do hlavy. To se mu prostě nepovede. Spároval jsem s Paulem Craigem, který je mistr na boj ze spodní pozice a já ho prostě vzal na zem a mohl jsem si tam dělat všechno, co jsem chtěl,“ rozpovídal se šampion pro myMMA.pl.

Zda bude sedmá titulová obhajoba pro Phila tak snadná, jak tvrdí, uvidíme 10.září na turnaji KSW 74 v polském Ostrově. Výsledek bude zajímavý i s ohledem na Michala Martínka, který může v nepříliš početné divizi těžké váhy také velmi brzy pomýšlet na souboj o pás.

Zdroje:  KSW , mymma.pl

Nejnovější články