Nemkov zvládl první obhajobu svého titulu a vítězstvím nad Davisem postoupil do semifinále Grand Prix

Nemkov zvládl první obhajobu svého titulu a vítězstvím nad Davisem postoupil do semifinále Grand Prix Vadim Nemkov trefuje Phila Davise svým rychlým jabem. | zdroj: Getty Images

Rychlý jab a první tři kola zajistily šampionovi Bellatoru Vadimu Nemkovovi vítězství nad veteránem Davisem.

Hlavní zápas turnaje Bellator 257 a také jeden ze zápasů pyramidového turnaje v polotěžké váze obstaral šampion Vadim Nemkov proti Philu Davisovi. Oba už se v kleci potkali před třemi lety, kdy tehdy těsně vyhrál na body Nemkov a o velice vyrovnaný zápas šlo i teď.

První kolo začalo velice opatrně, žádný z bojovníků se nechtěl pouštět do žádných velkých akcí a tak jsme byli svědky především lowkicků a calfkicků. S postupem času ale Nemkov začal více přebírat iniciativu a především svým rychlým jabem trefoval Davise s pravidelnou přesností. Nemkov tak měl toto kolo lehce navrch, ale nic zásadního se v něm nestalo.

Ve druhém kole už se do sebe bojovníci pustili víc a Davis trefil Nemkova dobrým zadním capákem. S ruským šampionem to sice ani nehnulo, ale úder mu způsobil malou tržnou ránu u pravého oka. Nemkov to však Davisovi záhy vrátil i s úroky, když jej skvělou kombinací jabu, zvedáku a háku sejmul na zem. Davis ale ukázal, že je tvrďák a okamžitě se mu podařilo postavit zpátky na nohy. I druhé kolo vyznělo lépe ve prospěch šampiona.

Třetí kolo byl znovu aktivnější Nemkov, který na Davise vysílal své rychlé jaby a občas za ně přidal i nebezpečné capáky, které tu a tam našly svůj cíl. Davis sice nikdy nebyl vyloženě v problémech, ale zdálo se, že Nemkov je vždy o krok napřed.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený ⚜️FQMMA (@frequence_mma)

Ve čtvrtém kole už ale Nemkov vypadal unaveně a Phil Davis se naopak dokázal vzchopit. Nemkovův jab už nebyl tak rychlý a zápas se stal mnohem vyrovnanějším. Ke konci kola už měl Davis lehce navrch a začínal přebírat otěže zápasu.

Podobně probíhalo i páté kolo, kde měl díky lepší fyzičce lehce navrch Davis. Na závěr kola se unavený Nemkov vrhl po takedownu, který mu Davis ubránil a snažil se nasadit anakonda choke. Z toho se ale Nemkov dostal a zápas dobojoval.

Nakonec ruskému šamionovi stačily na vítězství první tři kola, která ovládl a podruhé v kariéře uštědřil Philu Davisovi porážku.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Bellator MMA (@bellatormma)

I přes solidní výkon, který Nemkov předvedl to vypadá, že má jednu velkou slabinu, a tou je fyzická kondice, nebo lépe řečeno jeho nakládání s energií v průběhu zápasu. Tuto Nemkovovu slabinu ukázal už Jiří Procházka, který s Nemkovem bojoval v Rizinu před 6 lety. Tam tehdy po brutálním desetiminutovém kole Nemkova tak fyzicky (a psychicky) vyčerpal, že do dalšího kola už ruský bojovník nenastoupil.

Skvělou fyzičku bude ale Nemkov určitě brzy potřebovat, protože vítězstvím nad Davisem postoupil do semifinále pyramidy, kde na něj bude čekat vítěz zápasu mezi Anthony „Rumble“ Johnsonem a Yoelem Romerem. Jen těžko byste hledali v MMA větší ranaře než jsou tito dva a Nemkov tak semifinálový souboj rozhodně nebude mít jednoduchý.

Zdroje:  Bellator.com

Nejnovější články