Nemůžeš si mě dovolit, jestli chceš dostat nakládačku, pojď do UFC, láká Masvidal do klece youtubera Paula

Nemůžeš si mě dovolit, jestli chceš dostat nakládačku, pojď do UFC, láká Masvidal do klece youtubera Paula Jake Paul | zdroj: Profimedia

Youtuber Jake Paul lanaří hvězdy MMA do boxerského ringu. Vzduchem létají miliony, hvězda UFC Jorge Masvidal požaduje ale mnohem víc, jinak si má sebevědomý Paul přijít pro nakládačku do oktagonu.

Ať se nám to líbí nebo ne, youtuber Jake Paul zatím v ringu válí. Astronomické výplaty známé z boxu navíc učinil dostupné i MMA bojovníkům. Po Askrenovi a Woodleym by do své sbírky rád přidal i skalp populárního Jorge Masvidala. Tomu za zápas nabízí 5 milionů dolarů (v přepočtu takřka 111 milionů Kč) plus podíl z prodaných PPV přenosů.

"Široká veřejnost se na to dívá a říká si –⁠ jo, Masvidal a Nate Diaz by Jakea Paula zabili. Ti blbci nerozumí, že box je jiný sport než MMA a že je to doslova snadná práce," rozpovídal se youtuber, který zatím v ringu nepoznal hořkost porážky. Naposledy v sobotu večer brutálně knockoutoval ex-šampiona UFC Tyrona Woodleyho a jeho sebevědomí tak ještě vzrostlo. "A je dost divné, že si někteří lidé vypracují tak oblíbenou značku jako Masvidal, který začínal v pouličních bitkách s Kimbo Slicem, že je jako opravdový tvrďák. Ne, nejsi, Gamebrede, jsi d**ka."

Masvidal, kterému se přezdívá "Gamebred" podle psů vyšlechtěných k boji, se ale štědré nabídce vysmál a youtuberovi, kterému kdysi pomáhal s přípravou, vzkázal: "Nemůžeš si mě dovolit. Mě ani jiná jména, která jsi zmínil, nemůžeš si nás dovolit. Vím, kolik platíš. Mluvíš o velkých věcech, 50 milionů sem, 100 milionů tam, ale jsou to kecy. Pokud by to tak bylo, Mayweather by s tebou ten zatracený zápas vzal."

Hlavní problém ale nebude v penězích, nýbrž ve smlouvě s UFC, která Masvidalovi nedovoluje bojovat jinde. Což sám bojovník později na Twitteru přiznal.

"1. UFC mě nenechá pro tyhle drobné jít. 2. Garantuj mi 20 (milionů dolarů) plus podíl z PPV přenosu a jsem si jistý, že UFC s tím bude v pohodě, pokud jim zaplatím poplatek, a pak ti s radostí rozbiju obličej."

"A pokud UFC i tak řekne ne, protože to pořád bude málo peněz, tak pojď do UFC, podepiš smlouvu na jeden zápas a můžeme dojednat, že v kleci budu jen boxovat. A pokud udělám něco jiného, tak ti dám svou odměnu." Jorge Masvidal zdroj: Profimedia

I když Paul nedávno naznačil, že by v budoucnu MMA také rád vyzkoušel, je absolutně nereálné, že by hned naskočil do UFC a poměřil síly s jedním z tamějších nejzkušenějších bojovníků. Masvidal už totiž v oktagonu odbojoval rovných 50 bitev, tedy počet, jakým se může pochlubit jen málokdo.

Také trénink MMA by Paulovi zabral spoustu času, jelikož se jedná o mnohem komplexnější disciplínu, než je klasický box. V oktagonu by navíc s největší pravděpodobností větší výplatu než v ringu nedostal.

"Vydělávám víc než všichni UFC bojovníci dohromady včetně Conora. Vy všichni pracujete pro Danu, pro WME/Endeavor, pro ty makáte. Já vydělávám víc než vy všichni hloupí blbci. Proč bych měl sakra jít do UFC, podepsat smlouvu a vzdát se svých práv?" vysmál se nabídce. "Vlastním svůj obsah, svou platformu, všechno. Oni nevlastní nic. Jsou doslova zaměstnanci, já jsem sakra CEO. Takže narovinu, nepůjdu tam."

Později ale dodal, že rozhodně nechtěl útočit na všechny bojovníky v UFC, kteří podle něj logicky chtějí být součástí velké organizace. Do té si ale opět rýpnul, podle něj by měla totiž platy zásadně zvýšit.

On sám už vymýšlí, s kým by se v ringu mohl pobít příště. Spekuluje se například o někdejším boxerském šampionovi Cesaru Chavezovi Jr. (53-6-1), který naposledy nestačil na Andersona Silvu. Ať už ale bude mladému youtuberovi soupeřem kdokoliv, tahle eskapáda bude s největší pravděpodobností ještě nějakou chvíli pokračovat. Sám Jake dokonce zveřejnil seznam jmen, se kterými by se v ringu rád utkal. A při zemi se tedy rozhodně nedrží.

 

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články