Slavný boxer si půjde pro skalp dalšího ex-šampiona UFC

Slavný boxer si půjde pro skalp dalšího ex-šampiona UFC Kubrat Pulev | zdroj: Profimedia

Bulharský těžkotonážník Kubrat Pulev se v novém sportu na pomezí boxu a MMA rychle zabydlel a na začátku příštího roku plánuje přidat další KO do sbírky.

Zdá se, že se elitnímu bulharskému boxerovi Kubratu Pulevovi se v trojúhelníkovém ringu soutěže Triad Combat zalíbilo a poté, co na konci listopadu zdemoloval někdejšího šampiona těžké váhy UFC Franka Mira, dostane začátkem příštího roku šanci získat skalp další bývalé hvězdy MMA –⁠ Juniora dos Santose.

Tentokrát by se ale možná mohlo jednat o vyrovnanější podívanou. Na rozdíl od Mira totiž Brazilec Santos v oktagonu vynikal dobrým boxem, díky němuž v roce 2011 vystoupal na trůn nejtěžší váhové divize a pás následně jednou úspěšně obhájil. V posledních letech ale vyfasoval čtyři technické knouckouty za sebou a byl z UFC vyhozen. Od té doby si pouze střihnul roli v profesionálním wrestlingu.

Jak se navíc v minulosti již několikrát ukázalo, box a MMA jsou dva velice rozdílné sporty. Conor McGregor a Tyron Woodley by mohli vyprávět. Triad Combat je ale určitým hybridem, bojuje se totiž v malých rukavicích, jsou povoleny údery z otočky i klinč, což by mohlo hrát do karet Santosovi

Jenže Pulev není žádné ořezávátko. Během své profesionální kariéry posbíral několik cenných pásů, v nejdůležitějších duelech o tituly mistra světa šel ale vždy k zemi, když nestačil na Vladimira Klička ani na Anthonyho Joshuu. Ostatních 28 zápasů ale vyhrál, z toho 14x na KO a v příštím roce se do ringu pravděpodobně vrátí, soupeřem by měl být mezi profíky neporažený Joe Joyce (13-0). Ještě předtím si ale mohutný Bulhar střihne souboj se Santosem.

Na startovce uvidíme také další MMA legendu Vitora Belforta, který po vítězství nad Evaderem Holyfieldem změří síly s Chadem Dawsonem (36-5) bývalým několikanásobným šampionem polotěžké váhy různých asociací. 

Zdroje:  tmz.com

Nejnovější články