Obr ze Hry o trůny válel v ringu. Soupeře ukončil po dvou počítáních na TKO

Obr ze Hry o trůny válel v ringu. Soupeře ukončil po dvou počítáních na TKO Thor Bjornsson kanadského mistra v páce jasně přejel. | zdroj: Profimedia

Známý strongman Hafthor Bjornsson, který se proslavil jako Hora v seriálu Hra o trůny, se opět ukázal v boxerském ringu. Soupeř nevydržel první kolo.

Islanďan Hafthor Júlíus Bjornsson, který několikrát vyhrál titul nejsilnějšího muže na světě, a jehož si můžete pamatovat jako Horu ze seriálu Hra o trůny, se okolo bojových sportů motá už nějaký čas. V minulosti si už vyzkoušel zápas v grapplingu i exhibiční boxerské duely. Tentokrát se ale měl utkat v ostrém zápase proti dalšímu strongmanovi – Eddie Hallovi, ten ale bohužel na poslední chvíli odstoupil.

Vhozenou rukavici pouhých 5 týdnů předem přijal někdejší mistr světa v páce Devon Larratt. Ani trénink pod renomovaným trenérem Firasem Zahábím v kanadském Tristar gymu, nemohl udělat zázrak. Od prvních chvil tedy bylo jasné, že Larratt bude muset nedostatky v technice zkusit dohnat srdcem.

Zázrak se ale nekonal. Na Bjornssonově straně byla krom zkušeností také výrazná výšková a váhová převaha. I se 146,5 kg byl navíc dost pohyblivý a o více než 20 kilo lehčího soupeře po ringu doslova proháněl. Larratt se snažil útočit, a dokonce pěkně trefil, rozdíl v síle byl ale propastný. Po necelé minutě rozhodčí Kanaďana trochu nepochopitelně počítal.

Zdálo se ale, že Kanaďan jen bojuje o přežití. Jeho údery cíl nenacházely, moc nepomohl ani klinč. Když tedy Thor trefil čistou zadní na nos a po pár sekundách přidal další, rozhodčí raději souboj pro výraznou převahu raději ukončil.

„Devon je velký válečník, má největší srdce. Věděl jsem, že ten chlap je z jiného těsta, vzít zápas pět týdnů předem je statečné, ale přijít sem je dechberoucí,“ nechal se po zápase slyšet Bjornsson a zároveň popsal svou zkušenost s boxem. „Miluji soutěžení a mám pro sport velký respekt. Byl jsem sportovcem celý život, ale tenhle sport je jasně tím nejtěžším, který jsem kdy zkusil, ale totálně ho miluju.“

Svou první boxerskou zkušenost si překvapivě pochvaloval i Larratt, který uznal, že se za krátkou dobu nestihl dobře připravit. Zároveň naznačil, že jeden z jeho kolegů z páky je mnohem lepším boxerem a rád by, aby ho pomstil. Bjornsson ale doufá, že příště dojde na původně plánovaný souboj s Eddiem Hallem, který byl přezdíván jako „nejtěžší zápas v dějinách boxu“. „Vím, že Eddie si teď užívá doma na gauči s popcornem a colou. Užívej života kámo, brzo tě knockoutuju,“ vzkázal svému sokovi na dálku.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články