Nevídané KO! Polák Głowacki vypnul soupeře ze spodní pozice

Nevídané KO! Polák Głowacki vypnul soupeře ze spodní pozice Krzysztof Głowacki vs. Patryk Tołkaczewski | zdroj: Foto: se svolením KSW

V souboji dvou výborných boxerů se sice čekal knockout, ale rozhodně ne z pozice ležmo, jak to dokázal Krzysztof Głowacki.

Jeden z úvodních soubojů KSW Koloseum 2 nevyvolával u fanoušků příliš velké nadšení. Krzysztof Głowacki i Patryk Tołkaczewski jsou sice totiž elitními bojovníky, jenže pouze v boxu. Pod pravidly MMA šlo o jejich premiéru, takže panovaly obavy, jestli takový fight patří na jednu z největších akcí KSW v historii. Po jeho spektakulárním ukončení už takové otázky ale padat rozhodně nebudou.

Głowacki je bývalým profesionálním boxerem, mistrem světa organizace WBO v křížové váze. Mimochodem o tento titul ho připravil Oleksandr Usyk, současný mistr světa v těžké váze. Po několika prohrách v poslední době se i přes pokročilý sportovní věk 36 let rozhodl zkusit štěstí v MMA. Jeho soupeř, Patryk Tołkaczewski se věnoval dlouhou dobu pouze amatérskému boxu, přičemž nedávno se úspěšně přesunul do boxu bez rukavic v organiazci Gromda.

Patryk byl díky svému nižšímu věku a vyšší váze považován za favorita a během prvních výměn, v kterých se více prosazoval pro něj netypickými kopy a koleny, se tento předpoklad začal naplňovat. V jednu chvíli se dokonce pokusil o naskočenou gilotinu. Ta mu ale příliš nevyšla, a tak se oba bojovníci vrátili k přestřelování uprostřed klece. Po chvíli ale Tołkaczewski svázal svého protivníka v klinči a hodil s ním o zem. Následně si naprosto jednoduše z boční pozice překročil do plného mountu a začal Głowackého zasypávat tvrdými kladivy. Vypadalo to tak na velmi blízké ukončení.

A to skutečně přišlo, jen z nečekané strany a naprosto nečekaným způsobem. Głowacki se z lehu rozmáchl levým hákem, který dopadl přímo na Tołkaczewského bradu a ten se odebral do jiné dimenze. Poté ještě vyfasoval další trochu zbytečné kladivo, než si rozhodčí uvědomil, co se stalo a zápas odmával.

Knockout z takové pozice je naprosto unikátní, protože se soupeřem v plném mountu není prakticky možné dát do úderu nějakou významnou sílu. Pokud tedy nejste bývalý mistr světa v boxu, jak se zdá. Krzysztof Głowacki se tak kromě první výhry v MMA může nejspíše těšit i na budoucí ceny za nejlepší KO roku a to nejen v organizaci KSW.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články