ONE připravilo lahůdku pro fanoušky thajského boxu

ONE připravilo lahůdku pro fanoušky thajského boxu Jonathan Haggerty | zdroj: FOTO: se svolením ONE Championship

Pyramidové turnaje mají v bojových sportech určité kouzlo. Už v pátek se v organizaci ONE Championship rozjede Grand Prix v thajském boxu ve váze do 61,2 kg. 8 bojovníků (plus 4 náhradníci) ale vyhrát může jen jeden. Pojďme se podívat na úvodní čtvrtfinálové zápasy.

Rodtang vs. Jacob Smith

Thajec Rodtang je úřadující šampion Muaythai divize a v každém zápase turnaje tedy dává všanc i svůj titul. Hned v prvním kole ho navíc podle jeho názoru čeká nejtěžší možný soupeř - Angličan Jacob Smith, tréninkový parťák známého tvrďáka Liama Harrisona. A zdá se, že tady padne kosa na kámen.

Zkušenosti budou jednoznačně na straně "Iron Mana", který má na kontě více než 300 fightů, zatímco 29letý Brit mezi profíky "pouze" 20 a ve ONE to bude jeho premiéra. Jacob si z toho ale nic nedělá a po souboji s Rodtangem toužil. "Budu ohněm bojovat s ohněm. Jeho styl je jednodimenzionální a já si myslím, že se mu dokážu rovnat. Lidé, kteří mě viděli bojovat, vám řeknou, že jsem mu velmi podobný. Jdu dopředu a mám rád přestřelky. Ten týpek nahání strach, ale není zápas, který bych chtěl víc."

Tohle bude lahůdka pro všechny milovníky nonstop bitev a ten tvrdší zvítězí.

 

Johnatan Haggerty vs. Walter Goncalves

Další Angličan na startovce - Johnatan Haggerty je ukázkou toho, že zkušenosti nejsou všechno. Před lety doslova šokoval, když získal titul nad mnohem zkušenějším Thajcem Samem-A. Následně ho ale musel odevzdat právě výše zmíněnému Rodtangovi, na něhož pak nevyzrál ani v odvetě. Thajec ale zůstává jediným, kdo Brita ve ONE porazil.

"Generál", jak se Haggertymu přezdívá, se vyznačuje velmi technickým stylem. Dobře pracuje se vzdáleností, kterou udržuje pomocí nepříjemných pushkicků. K soupeři se ale při útocích dokáže bleskově dostat a zahrozit boxerskými kombinacemi nebo nečekanými lokty.

Goncalvesovi se zatím v rámci ONE nedaří a oba své zápasy prohrál, celkově má ale na kontě 65 výher a pouze 7 porážek. V boji preferuje kratší vzdálenost a spíše než na chytrost sází na sílu a bomby. Záležet tedy bude na tom, zda se k Haggertymu dokáže dostat a zatáhnout ho do přestřelek.

 

Superlek vs. Taiki Naito

Další souboj stylů. Japonec Naito nezapře kickboxerské základy, oproti tradičním thaiboxerům se více hýbe, podobně jako oni ale sází především na kopy. Jeho útoky ale většinou postrádají razanci, což se nedá říct o soupeři. Superlekovi se nepřezdívá "kopací mašina" pro nic za nic. Navíc umí dost dobře pracovat se vzdáleností a nepůsobí dojmem, že by mu vysoce pohybliví soupeři nějak zvlášť vadili. I proto bude jasným favoritem.

 

Savvas Michael vs. Amir Naseri

Papírově nejslabší zápas z celého turnaje. Zatímco Savvas poslední dva fighty ve ONE prohrál, Naseriho čeká premiéra. V Thajsku se ale stal jako teprve třetí cizinec šampionem prestižního stadionu Omnoi.

Na programu budou také dva rezervní zápasy. V nich se utkají Sherzod Kabutov s Denisem Puricem a Panpayak Jitmuangnon s Josuem Cruzem. Tím ale nálož kvalitní podívané rozhodně nekončí. Hlavní části vévodí dva titulové zápasy v Muaythai.

Dobře známého šampiona Petchmorakota vyzve o titul v pérové váze "nováček" Jimmy Vienot. Pro 26letého Francouze to sice bude v kleci ONE premiéra, ale jinak povyhrával doslova vše, co se dalo. Stal se několikanásobným vítězem mistrovství světa IFMA a pro pás si dokráčel také na legendárním stadionu Lumpinee. Na tuhle premiéru se zkrátka musí těšit každý hardcore fanoušek thajského boxu.

Prajanchai na trůnu slámové váhy hned po svém příchodu do ONE vystřídal krajana Sama-A. Ital Joseph Lasiri si šanci vybojoval dvěmi výhrami v řadě, ale na Thajce to soudě podle dosavadních výsledků moc neumí, takže favorit bude jasný.

 

Na své si přijdou také fanoušci kickboxu. Srb Rade Opačić zatím nejtěžší váhovou divizí projíždí jako buldozer a žádný ze soupeřů v kleci ONE s ním nevydržel dále než do druhého kola. Brazilec Guto Innocente ale také není žádný "nazdárek", koneckonců dlouhá léta úspěšně startoval v organizaci GLORY.

V pérové váze pak čeká premiéra neporaženého Marokánce Mohammeda Boutasuu (15-0), jehož čeká ostrý test v podobě ostříleného veterána Davida Kirii, který jeden čas kraloval i prestižní GLORY.

Zkrátka ale nepřijdou ani milovníci MMA a dokonce i čistého grapplingu, ONE totiž na startovku zařadilo i několik zápasů v těchto disciplínách. Skvělá zpráva navíc je, že jako vždy přímý přenos bude možné v pátek od 11:00 našeho času zdarma sledovat na Youtube

Zdroje:  onefc.com

Nejnovější články