Poslední soupeř Martina Budaye dopoval a 2 roky si nezabojuje

Poslední soupeř Martina Budaye dopoval a 2 roky si nezabojuje Martina Budaye čeká přijímací pohovor do UFC, proklepne ho "Zabiják snů" Lorenzo Hood | zdroj: Profimedia

Přezdívá si "Zabiják snů", vlastní sen o vstupu do UFC si ale pohřbil sám, když sáhl po anabolických steroidech. Dopingové kontrole ale neunikl a dostal neobvykle přísný trest.

Cestu do UFC Martinu Budayovi loni v říjnu zkomplikovala změna soupeře na poslední chvíli. V show Dana White’s Contender Series, která funguje v podstatě jako vstupní pohovor do nejslavnější MMA organizace, ho nakonec čekal Lorenzo Hood, který na první pohled vypadal dost hrozivě. Podle statistik totiž všech svých 12 výher nasbíral za pomoci knockoutů v prvních kolech.

Samotný zápas na začátku zkomplikoval úder do oka, který rozhodčí mylně vyhodnotil jako tzv. eye-poke. Po krátké pauze totiž Američan nabral druhý dech a Martina párkrát dobře zasáhl. Pověsti o tvrdosti Badyho brady ale nelhaly a pár vteřin před koncem to byl slovenský bojovník, kdo kolenem do hlavy rozhodl zápas.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Fights.cz (@fights.cz)

Šéf UFC pak na dnes již bývalého šampiona domácí organizace OKTAGON MMA nešetřil chválou. „Nerad to říkám, ale jsem vlastně rád, že to rozhodčí pokazil s tím šťouchnutím do oka, protože nám to dalo šanci vidět od Martina víc. Protože, kdyby se to nestalo, tak by ten zápas skončil už tam. Pak si dostal nějaké tvrdé údery na bradu, ale hezky ses z toho dostal. Jsi velký, silný, tvrdý. Máš to 9:1 a je ti teprve 29 let, jsi na vrcholu a navíc v těžké váze,“ rozplýval se White.

Nyní však vyšla najevo další věc, která Budayovu vítězství přidává ještě větší hodnotu. Hood si totiž pomáhal zakázanými látkami, test moči odhalil anabolický steroid metenolon. A nevadská atletická komise se s ním moc nemazala. Ačkoliv se jedná o jeho první oficiální prohřešek, vyfasoval stopku na 2 roky a pokutu skoro 2 tisíce dolarů (cca 43 tisíc korun). Do oktagonu se tak bude moct vrátit až v říjnu 2023.

Zástupci komise relativně přísný trest odůvodnili tím, že se Hood ani nesnažil spolupracovat či hájit. Američanovi, kterému se přezdívá "Zabiják snů" je aktuálně 32 let, pravděpodobně si tedy dopováním zabil svůj vlastní sen o UFC, protože druhou šanci už pravděpodobně i s přihlédnutím k jeho věku nedostane.

Zdroje:  mmajunkie.com

Nejnovější články