Překvapení se nekonalo, Sexyjama schytal od holandského kickboxera KO v prvním kole

Překvapení se nekonalo, Sexyjama schytal od holandského kickboxera KO v prvním kole Jošihiro Akijama vs. Nieky Holzken | zdroj: FOTO: se svolením ONE Championship

Na programu nedělního turnaje ONE 165 byl také jeden zápas podle speciálních pravidel, ten ale bohužel skončil velmi brzo. 

Bojová organizace ONE Championship je výjimečná v tom, že pořádá zápasy v nejrůznějších disciplínách. V neděli jsme tak viděli souboje v kickboxu, MMA, brazilském jiu-jitsu a taky jeden duel podle speciálních pravidel – první kolo box v malých rukavicích, druhé thaibox a poslední MMA.

Jako první nastoupil do ringu ostřílený holandský kickboxer Nieky Holzken, který platil za obrovského favorita. Nebylo divu, soupeřem mu totiž byl 48letý Jošihiro "Sexijama" Akijama, někdejší úspěšný judista, který později přesedlal na MMA. V něm to sice dotáhl až do UFC, tam ale tvrdě narazil a raději se na čas věnoval jen mediálním aktivitám, v Koreji a Japonsku totiž platí za obrovskou celebritu a je častým protagonistou nejrůznějších televizních show. Po letech ho ale zpátky do klece zlákalo právě ONE.

Bylo víceméně jasné, že Holzken bude mít velkou výhodu v prvních dvou kolech, navíc se boxovalo v malých MMA rukavicích, které by Akijamovi usnadnily obranu. Pokud by se mu ale podařilo úvodních šest minut přežít, v závěrečné rundě by pak měl šanci přenést boj na zem a tam zvítězit. Holanďan ale fanouškům vzkazoval, ať si vsadí na KO v prvním kole.

Přesto se za ním nehnal, jakmile ale Akijama nedal pozor v klinči, poslal ho k zemi tvrdým hákem. Japonec se sice vyhoupl zpět na nohy, působil ale jako porouchaný robot, který funguje jen na autopilota. Rozhodčí ho ale po počítání nechal pokračovat. Tohle nemohlo dobře dopadnout. Zkusil se sice zachránit potopením pro takedown, to ale samozřejmě bylo proti pravidlům a Holzken ho za to po chvíli definitivně ukončil dalším hákem.

Holzken se po vítězství nechal slyšet, že se mu podobná speciální pravidla zamlouvají. Nabídku na zápas prý dostal tři týdny před jeho konáním, když byl zrovna na dovolené v Dubaji. Když se dozvěděl, že za knockout vyinkasuje i prémii 50 tisíc dolarů, radoval se, že se bude moci na dovolenou opět vrátit.

 

Zdroje:  ONE Championship

Nejnovější články