Procházkovo vražedné tempo kdysi nevydržel, teď je Němkov favoritem pyramidy Bellatoru

Procházkovo vražedné tempo kdysi nevydržel, teď je Němkov favoritem pyramidy Bellatoru zdroj: Profimedia

Litevský bojovník Julius Anglickas dostal šanci poměřit síly se šampionem. Je ale klidný, protože tlak je prý na Němkovovi. Bellator 268 startuje v neděli v jednu ráno na VOYO.cz.

Americká organizace Bellator MMA se rozhodla tento víkend zastínit konkurenční UFC svým turnajem Bellator 268. Karta turnaje je totiž nabitá kvalitními bojovníky a především dvěma semifinálovými zápasy Grand Prix turnaje o pás šampiona polotěžké váhy. Uvidíme tak zápasy mezi Coreym Andersonem a Ryanem Baderem a v hlavním zápase večera se představí druhá semifinálová dvojice v podobě současného šampiona Vadima Němkova a litevského bojovníka Juliuse Anglickase.

Němkov loni vyhrál svůj šampionský pás nad výše zmíněným Baderem, kterého skolil ve druhém kole na TKO. Letos si pak ve čtvrtfinále pyramidy poradil s kvalitním Philem Davisem, kterého porazil na body a v semifinále se měl utkat s Anthonym „Rumblem“ Johnsonem. Jenže ten byl nucen z turnaje odstoupit kvůli vážným zdravotním potížím, takže Němkovovi Bellator dohodil litevského bojovníka Juliuse Anglickase.

Anglickas je sice „jen“ náhradník a v zápase se šampionem rozhodně nebude favoritem, ale jednoduché to s ním Němkov mít pravděpodobně nebude. Litevec totiž není zvyklý prohrávat a ze svých 11 zápasů vyhrál hned 10, přičemž 7 z nich ukončil před limitem. Jeho jediná porážka je více než 5 let stará a dostal ji ve svém druhém zápase. Za tu dobu 30letý litevský bojovník značně „vyrostl“ a teď bude chtít využít příležitosti a porazit šampiona Bellatoru. Velká chvíle v jeho kariéře jej ale neznervózňuje a jde do životního zápasu s ledovým klidem:

„Cítím se trochu víc klidný než obvykle. Média a všechny ty extra věci, které musím dělat, mě odvádí od toho, abych jen seděl ve svém pokoji a byl nervózní. Prostě všechny ty mediální povinnosti, mluvení s lidmi... určitě to pomáhá vyrovnat se s těmito věcmi. Zároveň si myslím, že tlak není na mně, protože veškerý tlak je na něm. On je šampion, on musí obhájit. Byl jsem náhradník a teď tam akorát musím jít a bojovat nejlíp, jak umím.“

„Lidé už teď předpokládají, že vyhraje jen proto, že je šampion a bojuje s náhradníkem. Cítím, že to ze mě bere hodně velký tlak. Cítím větší tlak, když vím, že vstupuji do boje, o kterém každý ví, že vyhraju. Říkám si: ‚Panebože, teď opravdu potřebuji vyhrát.‘ Jo, to by mě mohlo vykolejit. Teď tam není nic, co by mě mohlo rozhodit. Prostě tam půjdu, budu se cítit dobře a budu podávat dobré výkony a prostě udělám to nejlepší, co můžu,“ řekl Litevec.

Na Němkovovi tlak určitě bude, ale je také pravda, že současný šampion si s ním většinou umí poradit. Ze 16 zápasů prohrál jen dvakrát, a to proti českému samuraji Jiřímu Procházkovi, se kterým nebyl po úvodním desetiminutovém kole pokračovat, a Švédovi Karlu Albrektssonovi. Už přes 5 let však sbírá jen vítězství a je jasné, že v tom chce pokračovat i proti litevskému soupeři.

Němkov, který trénuje pod legendárním Fedorem Emelianenkem, je excelentní sambista, který si navíc osvojil velice nebezpečný striking a dokáže tak svého soupeře ohrozit odkudkoliv. 14 výher, 12 ukončení před limitem, z toho 11 knockoutů svědčí o „zabijáckém instinktu“, takže Anglickas se bude muset mít velice na pozoru.

I litevský bojovník však může být pro ruského šampiona nebezpečný. Jako držitel titulu „Golden Glove“ (americký amatérský šampion v boxu) má velice solidní boxing a spolu s obstojným wrestlingem rozhodně není proti Němkovovi bez šance.

Jak tento zápas dopadne se dozvíme v neděli brzy ráno. Turnaj Bellator 268 je možné sledovat na platformě VOYO.cz. Akce začne v 1 hodinu ráno, hlavní karta odstartuje od 4 hodin ráno a hlavní zápas by tak měl přijít na řadu okolo 5:30.

Zdroje:  mmajunkie.com , YouTube - Bellator MMA

Nejnovější články