Pudzian opět padl. Po dominantním prvním kole si chtěl zahrát na boxera a schytal TKO

Pudzian opět padl. Po dominantním prvním kole si chtěl zahrát na boxera a schytal TKO Mariusz Pudzianowski vs. Michal Materla | zdroj: Profimedia

Bývalý polský strongman Mariusz Pudzianowski měl v prvním kole vítězství na dosah, ve druhém ale zazmatkoval a padl před limitem.

Na monstrózní akci KSW Koloseum 2 nemohl chybět ani Mariusz Pudzianowski. Někdejší nejsilnější muž planety platí doma v Polsku za obrovskou hvězdu, která k obrazovkám dokáže přitáhnout i diváky, kteří jinak MMA příliš neholdují.

V kleci se mu postavil Artur Szpilka, jeden z nejúspěšnějších polských boxerů, který loni přesedlal na ultimátní zápasy. První dva duely vyhrál před limitem, proti mnohem zkušenějšímu Pudzianovi ale nastupoval jako výrazný outsider. Svou nezkušenost potvrdil hned v prvních okamžicích, kdy se pokusil o jakési koleno, čímž Mariuszovi v podstatě věnoval takedown. Polský silák se pak na zemi propracoval do plného mountu, a přestože ukončení získat nedokázal, první kolo na body jasně ovládl.

Jenže ve druhé pětiminutovce se role prohodily. Pudzian chtěl opět na zem a byl si pro strh ochotný jít i přes soupeřovy údery. Podařilo se mu sice dostat do klinče, jenže Szpilka se hodit nenechal a Pudzian udělal dvě zásadní chyby – soupeře pustil a šel s ním do pěstní přestřelky, což boxer Szpilkova formátu uvítal a jeho údery během chvíle našly bradu a Mariusz padl k zemi, kde se okamžitě sbalil do krytu a čekal na ukončení. 

Pudzian přijal porážku jako sporťák a nevypadá to, že by měl ve 46 letech chuť to zabalit. "Chtěl jsem si zahrát na boxera, ale dal mi lekci," prohlásil. Szpilka mu navrhl, aby si dal příště odvetu s Michalem Materlou, kterého loni porazil. Mariusz se na to ale moc netvářil, po druhé prohře před limitem možná bude vyhlížet raději nějakého lehčího soupeře.

Zdroje:  KSW

Nejnovější články