Ruský boxer ubodal agresivního medvěda, který mu zabil kamaráda. Sám ale skončil v umělém spánku

Ruský boxer ubodal agresivního medvěda, který mu zabil kamaráda. Sám ale skončil v umělém spánku Ilja Medvěděv - ruský boxer s přiléhavým příjmením, který dokázal vyhrát nad útočícím medvědem. | zdroj: Getty Images

Šance, že se člověk s nožem v ruce ubrání útočícímu medvědovi nejsou příliš velké, ruskému bojovníkovi se to ale podařilo.

Svou bojovnost i mimo boxerský ring prokázal 23letý amatérský boxer Ilja Medvěděv z Ruska, který prokázal čest svému příjmení a ubodal medvěda, který jej napadl. Podle dostupných informací byl Ilja se svými dvěma přáteli na rybářském výletě na řece Irtyš poblíž města Ťumeň, když se celý incident přihodil. Spolu s jedním z rybářů, Vjačelsavem Dudnikem, šli od řeky směrem do svého kempu, když je z nenadání napadl medvěd.

Ten se pustil nejdříve do Dudnika, kterého na místě zabil. Ilja se pokoušel medvěda zastřelit puškou, ale první dvě rány se nesetkaly s žádným účinkem. Ruský boxer přebil pušku a znovu vystřelil, ale medvěd nepřestával útočit a když chtěl Ilja znovu přebít, zvíře jej povalilo na zem a vyrazilo mu pušku z ruky.

Mladý boxer se ale nevzdával, vytáhl nůž a začal bodat útočícího medvěda do krku. Nakonec se mu podařilo zvíře zabít, ale při boji o svůj život utrpěl vážná zranění.

Naštěstí výstřely a křik slyšel třetí rybář Denis Chebotar, který byl v okamžiku útoku u řeky. Přiběhl na pomoc a vzal polomrtvého boxera rychle do nemocnice, kde jej dali do umělého spánku na jednotce intenzivní péče. Mladý boxer utrpěl tržné rány na hlavě a trupu, ale podle vyjádření svého trenéra Dmitry Kosenka je ve stabilizovaném stavu a bude žit.

Ilja Medvedev 2 zdroj: Getty Images

Medvěděv je amatérský boxer, který mimo jiné vyhrál zlatou medaili na šampionátu ruských ozbrojených složek v kategorii pod 64 kg. Prezident amatérské asociace boxu (AIBA) Umar Kremlev oznámil, že asociace pokryje spolu s ruskou boxerskou federací náklady na léčbu.

„Už jsme v kontaktu s Iljovou rodinou a poskytneme mu i jeho rodičům celkovou podporu. V těžké situaci se zachoval jako opravdový bojovník a doufáme, že se rychle uzdraví,“ řekl Kremlev.

I přes všechna vítězství v boxerském ringu, toto je pro mladého Ilju bezesporu tím nejcennějším.

Zdroje:  thesun.com , dailymail.co.uk , insidethegames.biz

Nejnovější články