Šampion těžké váhy přišel se zajímavou nabídkou pro siláka Pudziana, ten ji ale zatím nemůže přijmout

Šampion těžké váhy přišel se zajímavou nabídkou pro siláka Pudziana, ten ji ale zatím nemůže přijmout Mariusz Pudzianowski | zdroj: Profimedia

Šampion těžké váhy Phil De Fries v KSW prakticky vyčistil celou divizi. Svou pozornost tak upřel na potenciální zápas s hvězdou Mariuszem Pudzianowskim, ten ale přiznal, proč na něj zatím nemůže kývnout.

Jen velmi stěží se někomu v rámci organizace KSW povede překonat rekord Phila De Friese v počtu úspěšných titulových obhajob. Angličan se zkušenostmi z UFC našel v Polsku druhý domov, když zde hned ve svém prvním zápase získal šampionský pás těžké váhy a následně jej sedmkrát úspěšně ubránil. Naposledy na nedávném KSW 74 hned v prvním kole uškrtil brazilského jiu-jitsu specialistu Ricarda Prasela. Nejtěžší divizi tak vládne více než 4 roky a nedá se říct, že by se v některém souboji dostal do větších potíží. Co s ním tedy dál?

Není velkým tajemstvím, že Angličan není moc oblíbený u jednoho z majitelů KSW Martina Lewandowského, který často kritizuje jeho zápasnický styl založený na skvělém wrestlingu. Navíc má De Fries podle všeho před sebou poslední zápas pod současnou smlouvou, je tedy otázka, zda mu ji bude organizace vůbec chtít prodloužit. Ostatně i sám Phil možná při současné formě zatouží zkusit štěstí i jinde, a tak by případně rád svou pouť v polské organizaci zakončil tím největším možným zápasem, jaký může tamější scéna nabídnout.

Řeč je samozřejmě o bývalém strongmanovi Mariuszi Pudzianowském, který se naposledy blýskl brutálním knockoutem Michała Materly na květnovém KSW 70. Dojem podle všeho udělal také na De Friese, jenž si od této chvíle začal o zápas s polským silákem hlasitě říkat na sociálních sítích. Tato Philova kampaň za velký „money fight“ byla sice na krátký čas přerušena jeho přípravou na zápas s Praselem, ale jakmile Brazilec odklepal těsné škrcení, rozhořela se opět naplno.

„Chci vědět, kde je Pudzian! Chci Pudziana!“ byla jeho první slova po rychlém vítězství v kleci. Při pozápasovém rozhovoru jej v tomto záměru podpořil také Tom Aspinall, zápasník UFC a Philův kamárad, který byl na turnaji přítomen v jeho rohu: „No tak KSW, udělejte tenhle fight s Pudzianem, protože tihle chlápci jsou pro něj (Phila) příliš snadní.“

Pro další zvýšení svých šancí na střet s někdejším několikanásobným nejsilnějším mužem světa přišel anglický šampion se zajímavou nabídkou. Tu nyní znovu zopakoval pro server Talksport:

„Řekl jsem KSW, že jestli ten zápas udělají, tak si s Pudzianem potřesu rukou a řeknu, že půjdeme bez takedownů. Budou mi sice muset zaplatit trochu víc, ale jsem všemi deseti pro zábavné zápasy.“

Mariusz se sice v současné době nachází na třetím místě žebříčku těžké váhy, ale je třeba říct, že proti elitním zápasníkům této váhy prakticky nikdy nebojoval. Proti podobně obrovitému De Friesovi by tak byl obrovským outsiderem. Navrhovaná „gentlemanská“ dohoda by ale celý souboj mohla učinit o poznání vyrovnanější, protože by samozřejmě vzala Philovi jeho největší zbraň – výborný wrestling.

Sám Pudzian byl až donedávna ke všem výzvám šampiona hluchý. Ticho přerušil až nyní, když se na toto téma vyjádřil v jednom ze svých pravidelných videí z ranního běhu.

„Pořád píšete: ‚De Fries tohle a a De Fries tamto. V tuhle chvíli zvládnu tři kola po pěti minutách. Pět kol? Ještě ne. Musím k tomu teprve dojít. Vím, chtěli byste všechno, ale všechno má svůj čas a místo. Abych zvládl pět kol, na to potřebuju ještě pár měsíců. Není to jen tak. Potřeboval jsem dost času i na to, abych zvládl tři kola. Z kanape se to dobře mluví, ale vejít tam do klece a dát 25 minut. To není tak lehké,“ zmínil asi největší problém možného fightu s Angličanem. Ten by musel být samozřejmě titulový, a tím pádem vypsaný na pět kol, které Pudzian ještě nikdy v kariéře neabsolvoval. Evidentně však tuto možnost nevylučuje.

Populárního obra ale teď čeká nejspíše jiná výzva. Podle spekulací by měl po boku další legendy Mameda Khalidova vévodit prosincovému turnaji KSW 76 v Gliwicích. Avšak, kdo ví, pokud v polské organizaci zůstane, třeba se v budoucnu vytouženého "money fightu" s Pudzianem přece jen dočká.

Zdroje:  talksport.com , KSW MMA Twitter

Nejnovější články