Sběratel výstavních KO Raymond Daniels vyhrál TKO, přesto nebyl spokojen

Sběratel výstavních KO Raymond Daniels vyhrál TKO, přesto nebyl spokojen Otočky jsou Danielsovou specialitou | zdroj: Profimedia

Úspěšný kickboxer, který často ukončuje zápasy knockouty jako vystřiženými z akčních filmů, přesedlal na MMA a dere se na vrchol i tam.

Raymond Daniels začínal svou kariéru bojovníka ve sportovním karate, které je v podstatě obdobou kickboxu full contactu (může se například kopat jen od pasu nahoru). Na soutěžích se mimo jiné potkal třeba se Stephenem "Wonderboyem" Thompsonem či Michaelem "Venomem" Pagem. Oba dva dokázal porazit, na MMA však přesedlal jako poslední.

Novou oblast boje sice okusil již v roce 2008, kdy nastoupil v prestižní organizaci Strikeforce, avšak doplatil na své nedostatky v boji na zemi. Vrátil se tedy k čistě postojovým disciplínám a o pět let později se upsal prestižní organizaci Glory. Uvedl se ve velkém stylu, když soupeře ukončil skvělým  kopem z otočky. 

V následujícím zápase na něj sice vyzrál Joseph Valtellini, ale Daniels se poučil z chyb a hned další zápas vyhrál nádherným KO, které od samotné organizace získalo ocenění "KO století". Ve své bohaté kariéře pak nasbíral výstavních KO pěknou řádku, soupeřům dělají problémy především jeho bleskurychlé otočky, který vypadají spíše jako vystřižené z akčních filmů než z opravdových zápasů.

 

 Přestože je mu již 39 let, rozhodl se loni v květnu znovu zčeřit vody MMA a hned svým prvním KO dal o sobě hlasitě vědět. Nutno však zmínit, že jeho protivník Wilker Barros byl rovněž nováčkem na poli smíšených bojových umění. Druhý soupeř Jason King byl už rozhodně zkušenější, ale i tak si s ním Daniels dělal prakticky to, co se mu zachtělo, a musel ho dokonce pobízet, aby vstal ze země. Nakonec ho ale ukončil právě tam, když mu King zachytil nohu a snažil se mu nasadit páku na koleno.

"Moji trenéři byli spokojeni, ale já mám jinou představu o věcech, které chci dělat. Viděli jste záblesk v mém minulém zápase s tou 720 (otočkou, ze které soupeře knokautoval překvapivě úderem rukou)," nabídl svůj pohled na zápas. "Měl jsem v tomhle zápase nějaké jiné věci, které jsem chtěl předvést, takže to nebylo úplně to ukončení, které jsem chtěl. Nevadí mi vyhrát na ground and pound, jen si nemyslím, že je to elegantní. Mám rád velká ukončení, věci o kterých bude slyšet po celém světě."

Aktuálně se diskutuje o jeho možném souboji s jednou z největších hvězd Bellatoru - Michaelem "Venomem" Pagem. Jak již bylo zmíněno, oba bojovníci jsou původně kickboxeři a mají velmi podobný styl, kdy skvěle pracují se vzdáleností. Sám Daniels ale není z potenciálního souboje moc nadšený. "Upřímně, já si vlastně celkem užívám sledování Mika, jsme dobří kamarádi. Nutně bych ho nevyzýval, ale pokud se naše cesty zkříží..."

"Líbilo by se mi, kdybychom bojovali o titul nebo tak něco, protože to dělá všechno víc vzrušující. Ale zatím je tady hodně soupeřů pro něho i pro mě," odložil debatu o vzájemném souboji. Namísto toho ale už teď myslí na titul, byť si uvědomuje, že cesta k němu povede ještě přes několik zápasů. Proto by rád letos zápasil často. Pevně ale věří, že si opasek z MMA v budoucnu přidá do sbírky vedle kickboxerského titulu z Bellatoru.


Zdroje:  mmajunkie.com , cagesidepress.com

Nejnovější články