Sexuální pomůcka, mezigenderové boje či Pepek námořník aneb ty největší bizáry, které byly loni v bojových sportech k vidění

Sexuální pomůcka, mezigenderové boje či Pepek námořník aneb ty největší bizáry, které byly loni v bojových sportech k vidění Kirill Tereshin | zdroj: Profimedia

Loňský rok byl v rámci bojových sportů opravdu štědrý na různé šílenosti. S MMA se čile experimentovalo v Polsku, ale pozadu nezůstalo ani Rusko či Thajsko.

Jeden proti třem

Napadlo vás někdy, zda je možné, aby se jeden člověk ubránil přesile? Polské promotéry organizace Elite Fighters také. Jistý Piotr Kowalski, známý pod přezdívkou "Kung-fu panda", tak nastoupil do klece proti třem soupeřům naráz.

Podle databáze tapology měl sice na kontě zkušenosti z několika amatérských zápasů, ty mu ale byly k ničemu, protože mladíci Swechu, Modlicha a Neted ho ihned obklíčili a zatímco ho jeden držel na zemi, dva další ho zasypávali údery. Pokud si tedy někdo představoval scénu jako z akčního filmu, kdy se jeden hrdina holýma rukama brání přesile střídajících se nepřátel, musel být zklamán. Méně je někdy zkrátka více.

MMA klouzaná

Organizátoři akce Georgian Fighting Championships měli určitě ty nejlepší úmysly. Lokalita v srdci gruzínských hor vypadala na první pohled přímo pohádkově. Každý správný horal však ví, že počasí je nevyzpytatelná věc. Těžko říct, co se pořadatelům hodilo hlavou, když přišel déšť, rozhodli se však, že akce bude pokračovat.

Davit Khachaturyan sice dobruslil až do závěrečné třetí pětiminutovky, ale při jednom z útěků nešťastně podklouzl a domácí Luka Giorgadze ho pak na zemi nelítostně ubil.

Souboj Goriashviliho a Khachiuridzeho už vypadal spíše jako parodie na MMA zápas jak vystřižená z grotesek Bustera Keatona. Borci sice měli co dělat, aby se vůbec dokázali trefit, rozhodující rána přesto nakonec přišla a byl z toho konec technickým knockoutem.

Pepek námořník znovu ostrouhal

Kirill Tereshin to sice v bojových sportech nevzdává, tréninku ale moc času nevěnuje, a tak chuť vítězství ještě nepoznal. Solidní výprask si odnesl i z nedávné odvety s Olegem "Mongolem" Perekhozhevem. Možná je na čase pověsit rukavice na hřebík.

Boj jako cirkus

Organizace s příznačným názvem Fight Circus, jež působí v Thajsku, vymýšlela jednu šílenost za druhou. Bojovníci si tak například před zápasem dali pár koleček okolo baseballové pálky pro zmatení smyslů. Nebo se dva nasoukali do jednoho trička a šli bojovat proti druhému páru.

Bitvy o telefonní budku

Několik organizací napadlo zavřít bojovníky do klasické britské telefonní budky. Zatímco Fight Circus vybral pravidla Lethwei (bez rukavic, můžou se lokty, kolena, hlavičky), jinde volili klasický box nebo box bez rukavic.

Mezigenderové souboje

Ačkoliv se nejedná o žádnou novinku, souboje mužů s ženami nejsou (naštěstí) k vidění moc často. Začínající polská organizace MMA-VIP do svých řad zlákala nepřehlédnutelného "živého Kena" Michala Przybylowicze. Ten do premiérového zápasu požádal o vyrovnaného protivníka, jímž měla být Wiktoria Domzalska. Nebyla, Ken měl jasně navrch.

Obdobná situace se opakovala i v dalších mezi-genderovém souboji, v němž Piotr "Mua Boy" Lisowski porazil Ulu Siekacz. V tomto případě se ale souboj dostal "až" do 2. kola.

MMA páka

Mysleli jsme si, že MMA páka definitivně skončila v propadlišti dějin, v Polsku se jí ale rozhodli dát druhou šanci. Věříme, že teď to zase pár let někoho nenapadne.

Sexuální pomůcka na vážení

Předzápasová vážení bojovníků jsou kapitola sama pro sebe. Z paměti ale jen tak nedostaneme incident v Polsku. Mistryně světa v boxu Ewa Brodnicka totiž soupečku "Lil Masti" atakovala sexuální pomůckou. Ta ji den poté na oplátku symbolicky ukřižovala a ukončila TKO.

Co se týče podobných experimentů, domácí scéna v tomto směru za světem zatím zaostává. To nám osobně sice vůbec nevadí, dost možná se to ale v letošním roce změní, první vlaštovkou bude organizace Clash of the Stars, která svede do klece nejrůznější influencery, youtubery, tik-tokery, pornoherečky a další podobné internetové živly.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články