Šílený boxerský zápas roku mezi Zepedou a Baranchykem! Sedm knockdownů a jedno KO v pátém kole

Šílený boxerský zápas roku mezi Zepedou a Baranchykem! Sedm knockdownů a jedno KO v pátém kole Jose Zepeda zasahuje Ivana Baranchyka tvrdým levým zvedákem. | zdroj: Profimedia

Jose Zepeda knockoutoval Ivana Baranchyka a ukončil tím jeden z nejvíce akčních boxerských zápasů za poslední dobu.

Tento boxerský zápas, který se odehrál o víkendu, se určitě zařadí do historie boxu. Souboj mezi běloruským boxerem Ivanem Baranchykem a americkým Jose Zepedou byl totiž tím nejlepším, který jste mohli za poslední dobu vidět.

Oba borci jsou špičkou ve svém oboru. 27 letý Baranchyk byl ještě donedávna neporaženým boxerem a před zápasem s Zepedou si držel úctyhodné skóre 20 vítězství a 1 porážku, přičemž 13 krát své soupeře knockoutoval.

José Zepeda je o něco zkušenější, což se v zápase také projevilo. Zepeda má na kontě 37 zápasů a prohrál jen dvakrát, z toho své soupeře ukončil ve 26 případech.

Baranchuk je velice silný boxer, který má v každém úderu schovaný dynamit a s každým úderem se snaží soupeře knockoutovat. Nejinak tomu bylo i v zápase s Zepedou. Ten je naopak techničtější typ, který se snaží trefit především přesně a hledá si k tomu vhodný okamžik. Navíc bojuje v obráceném gardu, což je pro většinu soupeřů méně přirozené.

V prvním kole to byl ale Baranchuk, který Zepedu srazil na zem do počítání. Ten však nebyl výrazněji otřesen a zápas pokračoval ve velkém tempu. Baranchuk se snažil tlačit Zepedu a kdykoliv měl příležitost, posílal mu na hlavu dlouhý levý hák. A tím také dostal Zepedu do počítání podruhé.

Druhé kolo začalo opět agresivně a pro změnu na zem skolil Zepeda běloruského borce. Počkal si na Baranchykův dlouhý levý hák, sehnul se a svoji levačkou jej poslal na zem. Rozhodčí to ale špatně vyhodnotil a knockdown se nepočítal. To ale Zepeda záhy napravil, když znovu poslal Baranchyka na zem svým levým hákem. Za chvíli ale Baranchyk znovu doplatil na přepadávání do svých příliš dlouhých háků a Zepeda jej znovu potrestal a skóroval další knockdown.

Zepeda cítil krev a tak se na Baranchyka vrhl, ve snaze jej zastavit. To se ale přepočítal, protože běloruský borec jej sejmul tvrdým zadním hákem na bradu a znovu tak poslal svého soupeře znovu do počítání.

Zepedovi se ale podařilo vrátit se do zápasu a ve třetím i čtvrtém kole dal Baranchykovi znovu další knockdown.

V šíleném tempu, kdy si oba borci nic nedarovali, pokračoval zápas i v pátém kole. Baranchyk se do Zepedy pořádně rozjel, zatlačil jej do rohu a Zepeda byl znovu počítán. Otřesený ale nebyl a hned po svém počítání vymyslel na Baranchyka past, se kterou zápas ukončil.

Zepeda po Baranchykovi vyjel předním hákem, na což Baranchyk reagoval vlastním dlouhým předním hákem. Zepeda mu uhnul, Baranchyk opět trochu ztratil rovnováhu a Zepeda jej knockoutoval tvrdým zadním direktem. Baranchyk spadl v bezvědomí na podlahu ringu a bylo jasné, že je po zápase.

„Byl to těžký zápas a tak si nějak říkám ‚páni, boxing je tvrdý, není to žádná lehká hra‘. Boxing je drsný a musíte tomu dát 100%, protože je to tvrdý sport,“ řekl po zápase Jose Zepeda.

„Vím, že jsem tvrdý. Nevěděl jsem, jak moc tvrdý dokážu být. Dneska jsem se to dozvěděl. Nikdy jsem nebyl v takovém zápase, jaký byl tento. Byla to skvělá zkušenost. Poděkoval jsem mu za příležitost, oba dva jsme chtěli vylézt nahoru, ale jeden z nás musel zůstat dole. Nakonec jsem dokázal vyhrát a poděkoval jsem mu za zápas,“ dodal vítěz jednoho z nejlepších boxerských zápasů za poslední dobu.

Na celý zápas se můžete podívat zde:

Zdroje:  boxrec.com

Nejnovější články