Slavní boxeři tipují, kdo ovládne odvetu mezi Usykem a Joshuou

Slavní boxeři tipují, kdo ovládne odvetu mezi Usykem a Joshuou Oleksandr Usyk vs. Anthony Joshua | zdroj: Profimedia

Jeden z nejočekávanějších boxerských zápasů je tu! Koho favorizují hvězdy boxu a známý MMA bojovník?

Mike Tyson:

"Bude těžké Usyka porazit, je rychlý a přeboxoval Joshuu jabem (úderem z přední ruky, pozn. red.). Joshua se musí naučit, jak se s jeho jabem vypořádat. To je jediná věc, se kterou si nevěděl rady - jeho jab a pohyb. Usyk je na Anthonyho příliš rychlý. Joshua bude muset vyvinout velký tlak a udržet ho celou dobu. Má silné údery, ale není až tak moc přesný. Proti chlapovi jako je Usyk musíte být přesní, protože se hodně hýbe, jeho jab je vytříbený a Joshuu přechytračí."

Tyson Fury:

"V těžké váze stačí jeden úder. Minule to nebyla úplná katastrofa, Usyk měl na obličeji spoustu šrámů, byl rozsekaný. Není těžké ho zasáhnout, stojí přímo před vámi, takže Joshua samozřejmě může trefit tvrdý úder, ale já si prostě myslím, že Usyk je na něj příliš roztomilý. Je příliš chytrý, příliš rychlý a navíc je to levák."

Deontay Wilder:

"Vsadím na Usyka. Myslím, že hodně lidí na něj sází. Je to ale box, takže uvidíme. Já si ale myslím, že Usyk vyhraje." 

David Haye:

"Myslím, že udělá to, co měl udělat v prvním zápase, a to je být větším chlapem, využívat pravidla až do krajnosti, za porušení některých pravidel vás musí rozhodčí varovat a zatímco je porušuješ, můžeš nadělat nějaké škody. Takže se opravdu musí dostat nablízko a zbít toho mnohem menšího chlapa. A myslím, že pokud to udělá, tak sportovně vyhraje. Ale záleží na psychice, zda je připraven jít do té bojové zóny a zmlátit ho. Pokud ano, tak vyhraje, ale pokud udělá znovu to samé a pokusí se o boxerský zápas na dálku, prohraje. Ale nemyslím si, že udělá stejnou chybu dvakrát."

Derek Chisora:

"Z toho, co jsem od AJe viděl – způsob, jakým dával rány, od nového trenéra... s celým týmem, který si sestavil pro svůj nový zápas, můžu vám zaručit, že vyhraje knockoutem."

Dillian White:

"Očekávám, že se odrazí ode dna. Je to britský bojovník jako já a já fandím jen našim, takže doufám, že to zvládne. Věřím, že pokud se vrátí k té agresivitě, kterou měl proti mně, odvede mnohem lepší práci a pravděpodobně tentokrát Usyka porazí a knockoutuje."

Michael Bisping:

"Myslím si, že Usyk to zvládne znovu. Opravdu. Prostě si myslím, že je to tak talentovaný, fenomenální boxer. Ten pohyb, rychlost, technika, které má. Joshua je velmi dobrý, ale bude prostě v rychlostní a pohybové nevýhodě. Je to velký chlap. Je velmi, velmi silný. Je to bezpochyby hodně dobrý boxer, ale není tak dynamický a není tak mrštný jako Oleksandr. Ale také je dost velký na to, aby byl pořád hrozbou díky síle a samozřejmě i díky boxerským útokům. Takže jo, myslím, že Usyk to zvládne."

Eddie Hearn (promotér):

"Mám pocit, že když šel AJ do prvního zápasu, tak nikdy skutečně nevěřil ve svůj plán nebo v to, jak může porazit Usyka, ale teď to alespoň pocítil... Někdo jako je AJ, dokáže tyto informace zprocesovat. Jsou bojovníci, se kterými si můžete sednout a říct jim: 'Poslouchej, jsi nejlepší, tohle dokážeš,' ale AJ tomu musí uvěřit. Je to inteligentní chlap, a když mu dáte informace, které musí zpracovat, a součástí tohoto procesu bude i první zápas, dokáže to. Viděli jste v odvetě s Ruizem, že vyhrál každé kolo, když bojoval stylem, kterým nikdy předtím neboxoval."

Joe Joyce (vyzyvatel WBO v těžké váze):

"Usyk už Joshuu porazil. Takže je to opět to samé a navíc má sebevědomí z toho, že ho porazil poprvé. Teď je na Joshuovi, aby zintenzivnil svou hru a pokusil se získat ty tituly zpět. Stále si myslím, že Usyk má na to, aby ho znovu rozbil. Joshua má samozřejmě šanci trefit nějaké těžké údery, ale pokud nedokáže zasadit ty velké rány, pak opět zvítězí Usyk."

Zdroje:  The Sun , Daily Mail

Nejnovější články