Šokovalo by vás, kolik platí! Veterán UFC a Oktagonu prozradil, že dostal nabídku z fackovací soutěže

Šokovalo by vás, kolik platí! Veterán UFC a Oktagonu prozradil, že dostal nabídku z fackovací soutěže Kontroverzní souboje ve fackování | zdroj: FOTO: Power Slap League

Fackovací soutěž šéfa UFC se snažila zlákat i vysloužilé MMA bojovníky. Eric Spicely prozradil, jakou výplatu mu nabízeli.

Jméno Eric Spicely není domácím fanouškům smíšených bojových umění neznámé. Američan, který prošel UFC, předloni zkoušel v Oktagonu nakopnout upadající kariéru. Marcin Naruszka i Zdeněk Polívka ho ale knockoutovali, celkem toho roku utrpěl tři T/KO a byl nejvyšší čas to zabalit, což "Zebrinha" naštěstí také udělal.

Nyní prozradil, že dostal nabídku od organizace Power Slap, která pořádá souboje ve fackování a stojí za ní šéf UFC Dana White.

"Byl jsem kontaktován, abych soutěžil ve fackovací lize. Lidi, byli byste šokováni, kolik platí," napsal na svém twitterovém účtu Spicely. Z jeho slov to sice na první pohled vypadalo, že půjde o vysoké částky, později ale doplnil, že za účast v prvním souboji dostane soutěžící dva tisíce dolarů (cca 44 tisíc korun), stejnou částku pak za výhru.

V UFC začínají platy na částce deset tisíc dolarů a v případě výhry se zdvojnásobují. Lze argumentovat, že na MMA zápas je potřeba mnohem náročnější příprava, ve fackované je ale na druhou stranu mnohem vyšší riziko závažných zdravotních následků a odměna se tedy v tomto měřítku zdá hodně malá. Spicely však neprozradil, jak moc se zvýší v dalších zápasech. Dobře ale udělal, že nepřijal, v jeho případě by to totiž nemuselo skončit dobře. Už po posledním zápase v UFC totiž prý trpěl těžkým otřesem mozku a depresemi.

Zatím to ale nevypadá, že by měla organizace Power Slap o soutěžící nouzi, naopak sledovanost v televizi zůstala daleko za očekáváním a je tedy otázkou, zda celý projekt bude po první sezóně vůbec pokračovat.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články