Video z duelu ve fackované pobuřuje svět, vítěz odešel s totálně nateklým obličejem a nevelkou odměnou

Video z duelu ve fackované pobuřuje svět, vítěz odešel s totálně nateklým obličejem a nevelkou odměnou Fackovaná | zdroj: FOTO: RXF MMA

Online prostorem se rychle šíří video z duelu ve fackované, kde jeden z bojovníků vyloženě hazarduje se svým zdravím.

Několik dní poté, co bylo oznámeno, že nová organizace šéfa UFC Dany Whitea Power Slap Fighting League ve fackované bude mít svůj debut 18. ledna, uniklo do médií video, které ukazuje, jak může být tento sport nebezpečný. 

Záběry z turnaje RXF Slap Fighting rumunské organizace se staly okamžitě virálními na sociálních sítích a bojovník jménem Sorin Comsa způsobil spíše vlnu nechuti ke sportu, než že by ho snad propagoval. Během souboje totiž utrpěl značné poranění,ani to ho však neodradilo od pokračování v bitvě. 

Devět kol šílených ran si vyžádalo svou daň. Levá strana hlavy Comsy je na zmíněném videu viditelně oteklá a od krve. Ten však poněkud bláznivě pokračuje v bitvě a v desátém kole vstřebává další šílenou facku, po které si stěžuje na údajný faul. Údery do spánku jsou totiž v tomto sportu zakázané. 

Zdá se však, že utrpení bojovníka nebylo marné. Comsa totiž přebral od organizace pás šampiona RFX a odešel jako vítěz turnaje s odměnou v přepočtu okolo 120 tisíc Kč. Na organizaci se ale snesla vlna kritiky běžných fanoušků bojových sportů i odborné veřejnosti. 

Většina reakcí vyjadřovala znechucení nad celým sportem a jeho nebezpečím pro zdraví bojovníků. S reakcí přispěchal i Conor McGregor. "Naprosto nádherná technika, gratuluji novému šampionovi těžké váhy," reagoval na sociálních sítích. Zda to myslel sarkasticky, se můžeme jen domnívat.

Jak už ale bylo řečeno, většina fanoušků reagovala na zmíněné video s odporem. Níže je jen výběr některých reakcí, dost názorů se ale sešlo i u příspěvku na naší facebookové stránce.

"Tvář toho chlapa šíleně otekla a krvácí, ale on pořád pokračuje, to nemůže být moc zdravé."

"Bojový sport, kde se nemůžete bránit, je k ničemu." 

"Je to absolutně nechutné." 

„Zranění mozku za 5000 euro? Co je to za zk**vený způsob výdělku?“

"Prvně mě to trochu zaujalo, ale je vyloženě nepříjemné to sledovat." 

"Ultimate CTE Championship."

"Fakt, že je to legální, vypovídá o té zemi hodně."

Fackovaná je v poslední době široce odsuzovaný "sport" zejména proto, že je pro účastníky opravdu nebezpečná. Není to tak dávno, co v Polsku skončila smrtí známého strongmana. Zároveň se ale tahle zábava dostává do záře reflektorů, neboť si vlastní organizaci založil i šéf UFC Dana White. První turnaj měl být vysílán na americké stanici TBS už minulý týden, start byl ale odložen kvůli Danově incidentu ze silvestrovské noci, kdy jej kamery zachytily, jak vrací své ženě facku během vyhrocené hádky. První akce Slap League tak poběží až zítra okolo 4. hodiny ranní našeho času. 

Zdroje:  Sportskeeda

Nejnovější články