Souboj o Ngannoua, jeho soupeř vzejde z duelu dvou šampionů

Souboj o Ngannoua, jeho soupeř vzejde z duelu dvou šampionů Francis Ngannou | zdroj: Profimedia

Francis Ngannou by se měl letos opět vrátit k MMA, a tak je na čase pro něj najít soupeře. PFL se to rozhodlo vyřešit zajímavým způsobem.

Jsou to už dva roky, co jsme v kleci naposledy viděli Francise Ngannoua. Ten sice loni na jaře podepsal smlouvu s MMA organizací PFL, nejprve se ale rozhodl využít své slávy a prestiže v boxerském ringu. Na Tysona Furyho sice nestačil, přesto ukázal, že by ho nikdo neměl podceňovat. Další zastávkou bude už 8. března zápas s Anthonym Joshuou. Ngannou neskrývá, že výsledek tohoto souboje ovlivní i datum jeho návratu k MMA. Pokud totiž zvítězí, dostane prý šanci zabojovat o post absolutního šampiona těžké váhy s vítězem duelu Usyk – Fury.

Už tento víkend se ale na akci PFL vs. Bellator v Saúdské Arábii rozhodne o soupeři pro MMA. Vzejde z duelu mezi šampiony Renanem Ferreirou a Ryanem Baderem. To už bylo oficiálně potvrzeno. "Jsou to oba šampioni a jeden z nich se stane dvojitým šampionem, takže si nemyslím, že by byl lepší způsob, jak pro mě najít protivníka, jelikož já sám jsem šampion, pokud byste to náhodou zapomněli," vyjádřil se na toto téma sám Francis, který z UFC odešel jako úřadující král nejtěžší váhové divize.

Mírným favoritem duelu Ferreira - Bader je první jmenovaný. Není divu, je o šest let mladší a v loňské sezóně se dostal na vrchol PFL díky třem působivým vítězstvím na T/KO. Američan pak za stejnou dobu stihl pouze jeden zápas, v němž poslal za dvě a půl minuty do důchodu Fedora Emelianenka. Na jeho straně budou sice stát zkušenosti, na kontě má už 38 profesionálních zápasů, ve čtyřiceti letech se už ale blíží ke konci kariéry.

Kdo zvítězí, se dozvíme v sobotu večer. Turnaj PFL vs. Bellator startuje v příjemných 18:30 a rozhodně bude na co koukat. Startovka vypadá následovně:

Renan Ferreira vs. Ryan Bader

Impa Kasanganay vs. Johnny Eblen

Ray Cooper III vs. Jason Jackson

Gabriel Braga vs. Patricio Freire

Bruno Cappelozza vs. Vadim Nemkov

Thiago Santos vs. Yoel Romero

Clay Collard vs. A.J. McKee

Henry Corrales vs. Aaron Pico

Biaggio Ali Walsh vs. Emmanuel Palacio

Claressa Shields vs. Kelsey DeSantis

Abdullah Al-Qahtani vs. Edukondal Rao

Zdroje:  PFL MMA

Nejnovější články