Žasl i Mbappé! Cédric Doumbé svému soupeři donesl matraci a pak jej knockoutoval za 9 sekund

Žasl i Mbappé! Cédric Doumbé svému soupeři donesl matraci a pak jej knockoutoval za 9 sekund PFL Europe 3 - Cédric Doumbé slaví výhru nad Jordanem Zebo | zdroj: Profimedia

Famózní show v pekelné atmosféře hlavního zápasu pařížského turnaje PFL předvedla domácí hvězda Cédric Doumbé.

Ještě před pár měsíci to vypadalo, že se hvězdný kickboxer Cédric Doumbé stane dalším klenotem v soupisce UFC. Jenže vedení této organizace prý bylo ochotné tomuto Francouzi s kamerunskými kořeny zaplatit pouhých 20 tisíc dolarů za zápas (plus možný dvojnásobek v případě výhry), což Cédrica evidentně nepřesvědčilo a dal tak přednost konkurenční PFL. A po jeho včerejší premiéře před domácím publikem v Paříži je třeba říct, že UFC hodně prohloupilo. Doumbé totiž všem ukázal, proč je jeho hodnota mnohem větší, než jak by naznačovala nabídka od amerického giganta.

Před vyprodanou halou Zenith se Doumbé utkal s krajanem Jordanem Zebo, čímž se tento fight stal pro francouzského ostrostřelce dost osobním. Zebo se totiž připravuje v gymu MMA Factory pod trenérem Fernandem Lopezem, s nímž má Cédric dlouhodobé spory. To se projevilo už na pátečním vážení, kde Doumbé svému soupeři daroval polštář s podobiznou právě Lopeze a sloganem „Dobrou noc, Jordane“. Nebyl to ale jeho poslední kousek s ložním vybavením, při nástupu do klece s sebou totiž táhl celou matraci se stejným vzkazem. Celá jeho předzápasová show pak vyvrcholila, když v kleci těsně před začátkem začal provolávat jméno svého protivníka: „Jordane,“ k čemuž mu celá hala bouřlivě dodávala: „Jsi mrtvý!“

Samotný zápas byl následně třešničkou na dortu, Zebo jej začal kopem na hlavu a tím také vlastně skončil. Doumbé mu nohu zachytil a bleskově vyslal na hlavu soupeře kombinaci levého a pravého háku. Jordan padl jako podťatý na kanvas klece, kde jej před dalšími údery zachránil rozhodčí Marc Goddard. Snové premiéře s žasnoucím výrazem přihlíželi také fotbalisté Paris Saint-Germain v čele s Kylianem Mbappém, slavný raper Maître Gims nebo Cédricův kamarád a trénikový parťák Salahdine Parnasse.

„Tohle je moje specialita, jsem kickboxer, takže vždycky, když mi někdo dá kop na tělo nebo na hlavu, tak mu tu nohu chytím a kontruju pravou i levou. Takže to bylo intuitivní a velmi snadné,“ popsal následně celý zápas ze svého pohledu Doumbé. Přidal také slova respektu ke svému soupeři s tím, že veškerá animozita nebyla proti němu, ale spíše proti jeho trenérovi Lopezovi, kterého navíc před celou halou obvinil z domácího násilí, kterého se měl dopustit na své ženě.

„Jordan je dobrý bojovník, je ještě velmi mladý. Chci, aby na tuhle porážku zapomněl. Mám strašně silné údery, jsem silný, silnější než on. Zapomeň na to a pokračuj v tréninku.“

Dosud neporažený Francouz si tak připsal pátou výhru v profesionálním MMA a v budoucnu jej pravděpodobně čeká turnaj PFL ve welterové váze o milion dolarů. Dařilo se i druhé největší posile PFL, Abdoulovi Abdouraguimovovi. Populární „Líný král“ si v hlavním předzápase podle předpokladů snadno poradil s Bradem Wheelerem, kterého ukončil na submisi v prvním kole.

PFL, přesněji jejich evropská odnož, předvedla tak ve Francii parádní turnaj s potenciálem skutečně konkurovat hegemonovi UFC. O to zarážející je však jejich přístup k propagaci Sobotní galavečer s premiérou dvou velkých hvězd totiž nebylo možné legálně sledovat například v USA, a to navíc o víkendu, kdy mělo UFC turnajovou pauzu.

Zdroje:  PFL Europe

Nejnovější články