Souboj titánů! Alistair Overeem a Badr Hari znají datum třetího vzájemného zápasu

Souboj titánů! Alistair Overeem a Badr Hari znají datum třetího vzájemného zápasu zdroj: Profimedia

Mají to mezi sebou na 1-1 na zápasy, rozhodujícího duelu se dočkají po dlouhých 13 letech.

Jméno Alistair Overeem je ve světě bojovým sportů pojem. Na kontě má neuvěřitelných 67 MMA zápasů, v nichž čelil absolutní světové špičce a posbíral spousty trofejí a titulů. Až do poslední chvíle holandský „Demoliton Man“ věřil, že k nim na sklonku kariéry přidá také šampionský pás z UFC, který mu ve sbírce chyběl. Naděje se rozplynula až loni v únoru, když ho knockoutoval ruský dlouhán Volkov. Následně s ním organizace ukončila spolupráci.

Na úřad práce ale samozřejmě nemusel, protože mu okamžitě začaly chodit nabídky od konkurenčních organizací. On si nakonec vybral návrat ke kořenům v podobě kickboxerské GLORY, kde mu byl okamžitě přišlíben titulový zápas proti Ricu Verhoevenovi. Ten ale musel loni v říjnu pár dní před konáním kvůli zranění zrušit.

Nyní se organizace rozhodla vydat jinou cestou a na 8. října domluvila závěrečný díl zápasové trilogie mezi Overeemem a Badrem Harim. Ti se spolu v ringu poprvé potkali v roce 2008, kdy Alistair zastupující MMA elitního kickboxera knockoutoval v prvním kole a doslova tím šokoval svět. O rok později mu ale Marokánec oplatil stejnou mincí a srovnal stav na 1-1.

Alistair v K1 naposledy zápasil v roce 2010, kdy ovládl prestižní pyramidu. Badr byl sice o něco aktivnější, kariéru mu ale zbrzdily problémy se zákonem kvůli jeho prudké povaze. Od roku 2016 v podstatě nic nevyhrál, jediný úspěch nad Hesdy Gergesem byl totiž pro pozitivní dopingový nález u obou anulován. Fiaskem pak skončil poslední zápas letos v březnu, který byl předčasně ukončen kvůli nepokojům fanoušků. I přesto ale "Golden boy" stále platí za jednu z největších hvězd a GLORY aktuálně asi nemůže udělat marketingově zajímavější zápas.

Zdroje:  Glory Kickboxing

Nejnovější články