Soupeři málem ukopnul hlavu a pak si ještě zatancoval. Americký obr vybojoval šampionský pás působivým KO

Soupeři málem ukopnul hlavu a pak si ještě zatancoval. Americký obr vybojoval šampionský pás působivým KO zdroj: Getty Images

Highkick až "z pekla" vytáhl proti svému soupeři americký MMA bojovník Rakim „Boogeyman“ Cleveland, který si tvrdým KO vybojoval šampionský pás

O víkendu se v USA konal regionální turnaj v menší MMA organizaci B2 Fighting Series s pořadovým číslem 132, na kterém padlo jedno pořádné KO a shodou okolností v hlavním zápase večera, který určil nového šampiona těžké váhy.

Proti sobě se do klece postavili americký bojovník Rakim „Boogeyman“ Cleveland (22-13-1) a jeho krajan Kelvin Fitial (15-10-2). Oba borci jsou zkušenými zápasníky, a tak se očekával pořádný souboj. Nakonec ale bylo „vymalováno“ už v prvním kole, protože Cleveland svého soupeře nachytal „na švestkách“ skvělým highkickem.

Trefil jej přesně na čelist a Kelvin Fitial se po takové ráně okamžitě skácel k zemi. Cleveland to udělal velice chytře, bojoval totiž v levém, obráceném gardu, takže jeho kopající noze nestálo v cestě za Fitialovou bradou zhola nic. Mohl tak kop vést mírně zespodu a jeho soupeř tak tvrdý highkick pravděpodobně ani neviděl.

Poté, co „Boogeyman“ spatřil, že si jeho soupeř ustlal na podlaze oktagonu, zahájil nový šampion oslavy radostným tanečkem, při kterém rozvlnil své tukové zásoby. Oslavy ale byly určitě na místě, protože Cleveland si tímto vítězstvím nejen vybojoval šampionský pás, ale také rozšířil svou vítěznou sérii na 3 výhry za sebou.

Rakim Cleveland není v MMA žádným nováčkem a dostal se i do prestižní organizace PFL, kde odbojoval 4 zápasy s kvalitními bojovníky jako například s Vinnym Magalhaesem nebo Viktorem Nemkovem. Zajímavé je, že ve svém prvním profesionálním zápase, téměř před 11 lety, se utkal s dnes velice známým Derrickem „Black Beast“ Lewisem, se kterým však svůj MMA debut prohrál.

Tímto knockoutem, který obletěl svět, o sobě dal ale Rakim Cleveland velice hlasitě vědět, a pokud bude v podobném duchu pokračovat, třeba jej jednou uvidíme i v oktagonu UFC.

Zdroje:  mmafighting.com , tapology.com

Nejnovější články