Starý dobrý Vitor Belfort je zpět? Brazilskou legendu čeká debut v ONE Championship a vypadá ve skvělé formě

Starý dobrý Vitor Belfort je zpět? Brazilskou legendu čeká debut v ONE Championship a vypadá ve skvělé formě zdroj: Profimedia

Belfort vypadá ve skvělé formě. Začal znovu s TRT? 

Vitor Belfort je opravdovou legendou bojových sportů. Bývalý šampion UFC potkal v oktagonu nejlepší možné soupeře a nesmazatelně se zapsal do historie MMA. Své největší úspěchy sbíral v letech, kdy UFC nespolupracovalo s antidopingovou organizací USADA. Po zavedení dopingových kontrol šla Vitorova kariéra strmě dolů. Nyní se zdá, že Vitor před vstupem do asijské organizace znovu slušně „nasypal“ a nabírá na formě.

V dřívějších dobách vypadali MMA zápasníci jako kulturisté týden před soutěží. Nebyla žádná autorita, která by zaváděla antidopingové kontroly. Vše se změnilo s příchodem agentury USADA, která tvrdě postihuje dopingové prohřešky a spoustě bojovníků přerušila kariéru. Belfort byl známý tím, že užíval tzv. Testosterone Replacement Therapy.

Tato procedura se používá, pokud máte v těle menší množství testosteronu, než je obvyklé. V opačném případě pomáhá TRT ke snížení tělesného tuku a navýšení svalové hmoty. Dále pomáhá při regeneraci, kdy se bojovníkovi rychleji hojí podlitiny či různá zranění z náročných tréninků. USADA samozřejmě testosteronovou terapii zakázala a tím nastal pád Vitora Belforta.

Vitor Belfort zdroj: Profimedia

V posledních letech porazil Dana Hendersona a Nata Marquardta, ale prohrál s Mousasim, Souzou, Weidmanem a v posledním duelu v UFC i s Lyoto Machidou. Spekulovalo se o konci kariéry, ale pak přišla nabídka z asijské organizace One Championship, kterou Belfort s radostí přijal.

Celosvětově uznávaný trenéf Henri Hooft, který trénuje i Viktora Peštu na svůj instagram napsal: „Belfort to má stále v sobě. Mluvím o technice, síle i preciznosti. Za svou bohatou kariéru jsem nepotkal moc bojovníků, kteří jsou v postoji lepší, než on.“

Belfort (26-14) ukončil 18 duelů před limitem a v organizaci One Championship počet knockotů ještě rozšíří. Premiéru na asijské půdě plánuje začátkem roku 2020. USADA v Asii nefiguruje a proto je možné, že Vitor znovu sáhne po zakázaných látkách. Na videu z instagramového profilu EVOLVE MMA můžete vidět, v jak skvělé formě dvaačtyřicetiletý bojovník trénuje. Použil znovu TRT či jiné zakázané látky? Obrázek si udělejte sami. 

Zdroje:  MMA Mania

Nejnovější články