Střep v palci připravil francouzskou hvězdu o neporaženost

Střep v palci připravil francouzskou hvězdu o neporaženost Nekompromisní sudí Marc Godard ukončuje Cédrica Doumbého | zdroj: Profimedia

Cédric Doumbé si vybral pořádnou porci smůly, v palci na noze mu totiž uvízl střep, a kvůli nedorozumění s rozhodčím pak prohrál na TKO.

Loni to vypadalo, že se francouzsko-kamerunský kickboxer Cédric Doumbé stane dalším úlovkem UFC, jenže vedení mu prý bylo ochotno zaplatit pouhých 20 tisíc dolarů za zápas (plus možný dvojnásobek v případě výhry), takže dal nakonec přednost konkurenční PFL. Tam se pak na konci září před domácím publikem v Paříži uvedl expresním knockoutem.

Když se tedy PFL včera večer do Francie vrátilo, dostal Doumbé opět na starost hlavní zápas. V něm proti němu stanul rovněž neporažený Baysangur Chamsoudinov (7-0), francouzská wrestlerská hvězda, pro kovaného postojáře tedy nejhoršího možný soupeř. 

Přestože se jednalo o pařížské derby, převaha fanoušků byla jasně na straně Doumbého. Ten přesto první kolo prohrál, jelikož ho Chamsoudinov dokázal několikrát vzít na zem. Zároveň mu ale Cédric ukázal, že nebude snadné jej tam udržet. Ve druhé pětiminutovce si na takedowny dával ještě větší pozor a ačkoliv se nehnal do útoku, po celou dobu vyvíjel tlak a dokázal trefovat. Na konci se tak skóre srovnalo.

A vypadalo to, že bude mít Doumbé navrch i v závěrečné rundě. Na začátku dobře trefil, následně ubránil soupeřův pokus o takedown. Jenže pak přišlo něco nečekaného, když Cédric signalizoval sudímu, že potřebuje pauzu a ukazoval na svou nohu. Oddechový čas samozřejmě v MMA zápasech neexistuje, a tak mu Marc Goddard sdělil, že musí pokračovat. Oba bojovníci pak naproti sobě několik sekund nečinně stáli, načež si Chamsoudinov začal stěžovat na Doumbého pasivitu. Ten si na to konto opět ukázal na nohu a Godard zápas okamžitě ukončil. Diváci v hale dali hlasitým bučením najevo, co si o tom myslí.

"Nechtěl jsem zápas ukončit. Měl jsem v noze střep, nevím, kde se tam vzal, jestli v oktagonu," vysvětlil Doumbé zklamaným divákům v hale, kteří v tu chvíli nemohli tušit, co se stalo. "Pořád ho mám v noze, nechtěl jsem ho vyndat, aby se neříkalo, že jsem lhal. Bolelo mě to, chtěl jsem jen, aby se to vyndalo a mohl jsem pokračovat. On rozhodčí řekl, že nemůžu zastavit, tak říkám ok. A pak na mě soupeř koukal a řekl, že mě něco otravuje na té noze, tak ať si to prostě vyndám a pokračujeme. Oba jsme společně zastavili a podívali se na rozhodčího a on to pak zastavil. Není to soupeřova chyba, je to chyba rozhodčího, ale už se stalo, ani nevím, co teď říct."

Oba se pak shodli, že by se nebránili odvetě. Chamsoudinov ale požádal o větší stadion a vyšší odměnu, takže uvidíme, jak se k tomu postaví PFL.

Zdroje:  PFL MMA

Nejnovější články