Alex Lohoré uspořádal trestnou výpravu na hvězdného Francouze Doumbého. Chtěl jsem si jen popovídat, hájí se

Alex Lohoré uspořádal trestnou výpravu na hvězdného Francouze Doumbého. Chtěl jsem si jen popovídat, hájí se Alex Lohoré nastupuje k zápasu s Patrikem Kinclem | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Bojovník organizace Oktagon si chtěl vyříkat spor, který se mezi ním a Cédricem Doumbé rozhořel na sociálních sítích. V čele skupiny svých kumpánů se za tím účelem vydal do tělocvičny, kde měl jeho hvězdný krajan trénovat.

Alex Lohoré má pověst horkokrevného a poněkud problematického bojovníka. Této jeho reputaci pak rozhodně nepomůže čtvrteční incident, jenž se stal v gymu Atch Academy na severu Paříže. Zde obvykle trénují velká jména francouzských bojových sportů Salahdine Parnasse nebo Cédric Doumbé. A právě s druhým jmenovaným se Lohoré zhruba od počátku prosince přestřeloval na sociálních sítích.

První vážnější výstřel si přitom připsal Doumbé. Někdejší velmi úspěšný kickboxer a ve Francii v současnosti jedna z nejpopulárnějších postav světa MMA je totiž sám velký provokatér, i když se jeho kousky obvykle nesou v odlehčenějším a poměrně zábavném duchu. "Chlápek se porovnává se mnou a přitom je mizerný naprosto ve všem. Kámo už tohle děláš asi 40 let a nikdo tě nezná ani ve vlastním městě. Schytáváš jenom knockouty. Nejsi nic," zveřejnil Cédric na svém Instagramu a neopomněl přidat video ze zápasu, ve kterém Alexe tvrdě vypnul Ion Surdu.

Lohoré si to samozřejmě nenechal líbit a kontroval: "Nás to nezajímá kámo. Už teď jsi mrtvý. Pošli smlouvu. Sejmu tě. A už se nepoflakuj kolem 93. Kickbox není MMA. Tady tě nezachrání rozhodčí." Alex se tak evidentně chopil příležitosti zkusit si vymoct zápas se Cédricem, který v současné době působí v PFL. Rozhodně se ho ale také dotkla zmínka o jeho rodném městě, čímž Cédric myslel francouzský department 93 Seine-Saint-Denis, který tvoří severní okraj Paříže a kde Alex ve čtvrti Bobigny vyrostl a je znám hlavně jako jeden z nejchudších regionů celé Francie s velkou koncentrací ghett. Oba bojovníci se pak ještě chvíli přestřelovali v podobném duchu na sociálních sítích, ale vypadalo to, že celá záležitost utichla a uklidnila se. Evidentně však ne pro Lohorého.

Ten pravděpodobně i s vidinou lukrativního a prestižního zápasu s Doumbém vyrazil tento čtvrtek do gymu Atch Academy, kde právě v tento den obvykle Cédric trénuje. Tento gym je shodou okolností také v departmentu 93 a tak možná Alex chtěl dát váhu svým vyjádřením, aby se Doumbé v tomto místě už nepohyboval. Těžko si totiž jinak vysvětlit, proč se za svým rivalem vydal v partě 10 svých kamaradů, přičemž někteří měli zakryté obličeje šátky a brýlemi. Celá akce tak spíše připomínala trestnou výpravu. Lohoré a spol se začali hned po příchodu ptát, kde je Doumbé, a když se jim dostalo odpovědi, že tam bývalý šampion organiazce Glory není, šli raději urychleně vše sami zkontrolovat do místnosti zaplněné trénujícími sportovci. Doumbé však naštěstí skutečně tento den na trénink nepřišel a celá ekipa tak po chvíli odešla s prázdnou.

Celou akci vysílal Lohoré živě na svém Instagramu a obšírně ji komentoval, zvláště s neustálými výzvami k zápasu. "Ten zápas se stane, ať chceš nebo nechceš," říká například opakovaně do kamery. Vypadá to ale, že k vytouženému zápasu má ještě dále, než před tímto kouskem. "Vidím starce, který si nenašetřil a má dluhy. Tady ti je ale splatit nepomůžeme," reagoval mimojiné Doumbé na svém Twitteru.

Lohoré si nejspíše sám uvědomil, že touto akcí přestřelil a na Instagramu vydal omluvu. Nesměřoval ji ale směrem ke svému rivalovi, nýbrž pouze k gymu Atch Academy a uvedl, že si chtěl se Cédricem pouze popovídat. K zamaskovanému obličeji jednoho ze svých kamarádů pak řekl, že to nemělo žádný význam, že je to pouze jeho styl.

Alex Lohoré má za sebou aktuálně v kleci Oktagonu dvě porážky, přičemž při té poslední jej tvrdě vypnul Ion Surdu. Vypadá to tak, že jeho zápas s Doumbém není v tuto chvíli ani čistě hypotetický. Sám pak může být nejspíše rád, že ke konfrontaci s hvězdou PFL v gymu nakonec nedošlo. Pokud by se věci vymkly kontrole, navíc v přítomnosti většího počtu dětí, mohlo by to pro Alexe mít velmi vážné následky. Znásobené tím, že byl již ve Francii jednou trestaný jako nezletilý.

Zdroje:  Instagram , Twitter , La Sueur

Nejnovější články