Tahle ukončení se jen tak nevidí! Netradiční submise, drsné KO kopem do hlavy nebo pomsta za tvrdou podpásovku

Tahle ukončení se jen tak nevidí! Netradiční submise, drsné KO kopem do hlavy nebo pomsta za tvrdou podpásovku Tae Young Yoon knockoutuje Lee Young Chula | zdroj: FOTO: Se svolením Road FC

Ani poslední měsíc v roce nebyl v bojových sportech skoupý na tvrdá ukončení. Podívejte se na výběr těch nejlepších nejzajímavějších submisí a KO.

MMA není jen o UFC, i v ostatních organizacích jsou k vidění zajímavé zápasy a tvrdá ukončení. Pojďme se tedy podívat na okamžiky, které dost možná unikly vaší pozornosti:

O velice netradiční submisi, která se v MMA moc nevidí, se na turnaji Road FC 62 postaral Vitaliy Mironyuk, který uškrtil Jin Guk Kima pomocí škrcení, které se jmenuje “Baseball bat choke”. Jméno tohoto škrcení nepochází z toho, že by při něm bojovník používal baseballovou pálku, ale proto, že způsob držení (především když se nedrží ruce, ale kimono), připomíná držení baseballové pálky. Častěji se s ním setkáme na turnajích BJJ v gi (kimonech), kde je jednodušší jej chytit a udržet. Tentokrát se ale tento kousek povedl i Mironyukovi. Ten dominoval v grapplingové výměně a v nestřežený okamžik chytil škrcení, ze kterého se už Kim nedostal, a i když odplácal, přece jen si na chvilku zdříml.

O drsné KO se postaral Biniyam Shibre, kterému trvalo jen 6 vteřin, aby ukončil Joshuu Simpsona. Zápas se konal v rámci amatérské organizace “559 Fights” a Shibre se při něm ani nestihl zapotit. Hned po startu zápasu naběhl na Simpsona s naskočeným side-kickem, kterým jej trefil do hlavy a sejmul jej k zemi. Dezorientovaný Simpson se sice pokoušel postavit, ale Shibre ho poslal zpět na zem tvrdým highkickem, při kterém mu navíc vykopl chránič zubů. Na video se můžete podívat zde.

Podobný head-kick se povedl také jihokorejskému bojovníkovi Tae Young Yoonovi. Ten se sice chvíli přetahoval se soupeřem Lee Young Chulem v klinči, ale když už jej měl málem na zemi, nechal jej nakonec vstát, aby mu okamžitě doručil tvrdý high-kick. Chul šel bezvládně na zem a diváci mohli znovu vidět létající chránič na zuby. Celou situaci můžete vidět tady.

Hořkosladkou pomstu si užil také americký bojovník Billy Ray Valdez, který v prvním kole inkasoval od Iana Allstona sice nechtěnou, ale tvrdou “penaltu” přímo pod pás (video zde). Byla to jedna z těch podpásovek, která většinu mužského pokolení zabolí i přes obrazovku a nikdo by se nedivil, kdyby po ní Valdez nechtěl pokračovat. Američan se ale nakonec posbíral a o minutu později už se radoval z odplaty. Předním hákem totiž trefil Allstona do brady a zadním jej poslal otřeseného na zem. Tam mu ještě stihl přidat jednu ránu, než jej rozhodčí odtrhl a zastavil zápas. Finální KO je k mání tady.

Xio Lianyang zdroj: Getty Images

Dnešní dávku tvrdých ukončení uzavírá skoro až strašidelné KO, které padlo mezi dvěma čínskými bojovníky. Zápas pod organizací World Kings Glory MMA ovládl Xia Lianyang, který svého soupeře Cheng Jina zahnal údery k provazům, kde ho doslova vypnul. Jenže i když byl Cheng v bezvědomí, jeho nohy jej stále držely ve stoje a on se opíral o provazy. Těžko říct, jestli si jeho soupeř všiml, že je v bezvědomí, ale tak jako tak ho nepřestával mlátit a rozhodčímu trvalo několik drahocenných vteřin, než zápas ukončil (video zde).

A na závěr dvě parádní KO z mistrovství Japonska v kyokushin karate, kde se bojovalo bez rozdílu vah. Júta Gotó se blýsknul mimo jiné parádními nůžkami (VIDEO), i díky nim se po čtyřech zápasech probil až do finále, kam však nemohl kvůli zranění nastoupit. Tošiaki Horie to sice tak daleko nedotáhl, ale jeho "rolling thunder kick" nešel přehlédnout (VIDEO).

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články